Bijgewerkt: 27 maart 2023

Vertrek je naar het buitenland en zoek je goed betaalde banen? Werken in het buitenland heeft zo zijn voor- en nadelen. Het kan soms erg lastig zijn om een leuke baan te vinden. De regels zijn net wat anders en misschien loop je wel tegen een taalbarrière op. Ontdek waar je op moet letten en welke jobs goed betalen.

Vaste of tijdelijke baan in het buitenland

Je hebt de keuze uit een vaste of tijdelijke baan. Waar je voor kiest hangt natuurlijk van de verblijfsduur af. Ga je voor een half jaar of jaar naar het buitenland? Dan past een tijdelijke baan beter bij jou. Emigreer je vergoed, dan moet je veel regelen en zoek je uiteraard een vaste baan.

Helaas heb je het niet altijd voor het zeggen. Vooral als immigrant liggen de vaste banen niet voor het oprapen.

Goed betaalde banen buitenland

Voor een topbaan heb je een hoger diploma en veel werkervaring nodig. Toch zijn er altijd goed betaalde banen zonder al te hoge eisen. Sommige van dit soort jobs zijn in loondienst, andere baantjes voer je zelfstandig uit.

Hieronder vind je goed betaalde banen in het buitenland. Misschien staat hier iets leuks voor jou tussen. Je ontvangt straks ook nog tips waar je internationale vacatures vindt.

1. Autoverhuur: customer service agent

Een leuke en uitdagende job waarbij je werkt in het buitenland. De autoverhuur richt zich voornamelijk op het toerisme, maar ook op het bedrijfsleven en de lokale bevolking. Als Nederlander of Belg beantwoord je vragen van Nederlands sprekende klanten. Je regelt de reserveringen of boekingen en komt met oplossingen. Spreek je ook nog eens een buitenlandse taal, dan kun je zelfs nog meer klanten helpen. Je ontvangt een leuk salaris met vaak een prestatiebonus.

2. Webwinkel: klantenservice medewerker

Meerdere grote webwinkels zijn op zoek naar (Nederlands sprekende) medewerkers. Je bent klantgericht en kan goed communiceren. Je beantwoordt vragen van klanten via de chat, social media of e-mail. Afhankelijk van je functie behandel je klachten en bespreekt deze met je collega’s. Het salaris is afhankelijk van het land waar je werkzaam bent.

3. Business-to-business (B2B): klantenservice

Ook binnen de business to business is er altijd vraag naar Nederlands sprekende klantenservice medewerkers. Je helpt Nederlandse en Belgische zakelijke klanten en staat ze via de telefoon, chat of e-mail te woord. Hierbij beantwoord je alle vragen en lost problemen op. Daarnaast zorg je ervoor dat alles goed gedocumenteerd is. Afhankelijk van de functie heb je soms een diploma nodig, maar motivatie en doorzettingsvermogen zijn nog veel belangrijker.

4. Evenementenplanner

Festivals en evenementen vind je overal ter wereld. Niet voor niets is er behoefte aan enthousiaste evenementenplanners. Je werkt bij een evenementenbureau of vanuit je eigen bedrijf (als zelfstandige). Het is als evenementenplanner wel belangrijk dat je de taal van het land spreekt. Sommige landen zijn meertalig, houd hier rekening mee. Werk je als zelfstandige, let dan goed op de fiscale regels. Dit werk is een echte uitdaging voor de avonturier, waarbij je soms de hele wereld over reist.

6. Medewerker boorplatform

Misschien niet direct je droombaan, maar het verdient wel ontzettend goed. Als medewerker op een boorplatform werk je bijna altijd in het buitenland. Er zijn verschillende functies mogelijk, waarbij je tussen de €19.000 en €75.000 per jaar verdient. De senior engineer verdient zelfs een salaris van meer dan €100.000 (per jaar). Offshore beroepen zijn zwaar en je maakt lange dagen. Voordeel is dat je vaak geen diploma nodig hebt, zolang je maar over voldoende doorzettingsvermogen beschikt. Geen baan voor watjes!

7. Internetondernemer

Een goed betaalde baan die je echt overal kan uitvoeren. Of je nu in een land verblijft of de wereld over reist: als internet ondernemen ben je niet aan één plaats gebonden. Er zijn heel wat beroepen in de wereld van het internet te vinden. Denk maar eens aan SEO specialist, copywriter, webdesigner of online coach. Lees ook: geld verdienen met internet.

Internationale baan vinden

Dit waren wat voorbeelden van goed betaalde banen buitenland. Hoe vind je de perfecte baan? Kijk eens op de website Nationale Vacaturebank en zoek op internationale vacatures. Een andere optie is om het te proberen via werk.nl of eurojobs.com. Zorg dat je tijdig een baan vindt: het is niet praktisch wanneer je dit nog moet zoeken wanneer je eenmaal in het buitenland zit. Houd er rekening mee dat je als (tijdelijke) immigrant niet zo snel een uitkering krijgt. Je zult dus voor je eigen inkomen moeten zorgen.

Tips voor zzp-ers en bedrijven

Verhuis je als zzp-er naar het buitenland, dan word je in veel gevallen uit het Nederlands handelsregister geschreven (KVK). Alleen wanneer je aannemelijk maakt dat er in Nederland nog activiteiten zijn, mag je bij de KVK ingeschreven blijven. Heb je een eenmanszaak of BV en ga je vanuit het buitenland werken, regel dan tijdig de bijbehorende zaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.