Bijgewerkt: 27 maart 2023

Een autoverzekering kan altijd goedkoper. Hiermee bespaar je in ieder geval op de premie, en dat scheelt! Wat is de goedkoopste autoverzekering? Hieronder tips om te besparen op je autoverzekering.

Autoverzekering verplicht

Je hebt een eigen auto: dan volgt hier belangrijke informatie. Je bent als autobezitter verplicht om een WA verzekering af te sluiten. Wat dekt een WA-verzekering?

Schade die je met je auto bij een ander veroorzaakt

Deze verzekering vergoedt alleen wanneer je volgens de wet verantwoordelijk voor deze schade bent. Hier kan nog wel eens onenigheid over ontstaan.

Sluit je geen verplichte WA verzekering af? Dan ben je sowieso zelf verantwoordelijk voor toegebrachte schade. Dit betekent dat je de schadekosten zelf betaalt. Bovendien kost rijden zonder verzekering je minimaal €400 aan boete. Rijden zonder verzekering is altijd hoger dan de verzekeringspremie. Daarom is het beter om je direct te verzekeren. Kijk, verzekeren is dus goedkoper dan niet-verzekeren.

Verschil tussen WA en WA+

Een autoverzekering is goedkoper wanneer je de auto alleen WA verzekert. Toch is het soms handiger om voor WA+ of zelfs WA Casco te kiezen. Wat is het verschil tussen WA en WA+? Bij een WA verzekering ben je alleen gedekt voor letsel of schade aan andere personen of eigendommen van anderen. WA+ dekt ook nog diefstal van het voertuig, ruitschade, brandschade en stormschade. Dan is er ook nog volledig Casco (allrisk). Met deze verzekering krijg je alles vergoed: ook schade aan je eigen auto die je zelf hebt veroorzaakt.

Goedkoopste autoverzekering

Let bij het uitkiezen van de goedkoopste autoverzekering goed op het aantal schadevrije jaren. 0 of 1 schadevrij jaar kan al een premieverschil van €3 zijn. Hoe meer schadevrije jaren, hoe hoger je korting. Deze korting krijg je bij elke autoverzekeraar. Je bouwt schadevrije jaren op wanneer je géén gebruik maakt van je verzekering oftewel anderen geen schade toebrengt.

Premies vergelijken scheelt in de kosten

Benieuwd naar de goedkoopste autoverzekering? Goed vergelijken is belangrijk. Bij de een betaal je namelijk een hogere premie dan bij de ander. Dit heeft niet alleen met de naam van de verzekeraar te maken, maar ook met eventuele kortingen. Op een vergelijkingssite zie je in één overzicht wie goedkoper óf duurder is. Houd er rekening mee dat niet alle verzekeraars op een vergelijkingssite zichtbaar zijn. Hierdoor moet je soms zelf nog op zoek naar de goedkoopste.

Is goedkoop geen duurkoop?

Bij een WA-verzekering ben je gedekt tegen schade die je anderen of hun eigendommen toebrengt. Het maakt hierbij niet uit waar je verzekerd bent: de dekking blijft hetzelfde. Wel heeft de ene verzekeraar een betere klantenservice dan de ander. Dat kan al een heel verschil maken.

Zelf een autoverzekering zoeken

Poeh, ga maar eens een voordelige autoverzekeraar uitzoeken. Het aanbod is namelijk enorm. Hieronder wat voorbeelden van autoverzekeraars. Dit is géén top 5 of top 10 van goedkoopste autoverzekering, maar slechts een kort overzicht van wat aanbieders. Voer zelf je kenteken op de website van de verzekeraar in: zo zie je direct hoe hoog (of laag) de WA premie is.

NowGo

Geen heel bekende naam maar wel interessant. NowGo is een label van Reaal en Zwitserleven. Er staat dus een bekend bedrijf achter deze naam, dat is wel zo prettig. Ze bieden diverse verzekeringen waaronder natuurlijk de autoverzekering maar ook een reisverzekering, inboedelverzekering en nog veel meer. Genoeg keuze dus. Ook de naam klinkt wel lekker: NowGo.

Reaal

Ha, Reaal! Natuurlijk kennen we deze verzekeraar, al is het alleen maar van de vele reclames op tv.  Je hebt in ieder geval te maken met een bekende aanbieder. Ze hebben verschillende producten waaronder de autoverzekering, oldtimerverzekering en scooterverzekering. Het is zelfs mogelijk om hier je caravan te verzekeren. Verder vind je hier ook huisdierverzekeringen. Je ziet: bij Reaal regel je verschillende verzekeringen onder één dak.

UnitedConsumers

We kennen allemaal UnitedComsumers wel. Ze geven korting op verzekeringen, stroom, gas, brandstof en nog veel meer. Dit doen ze al sinds 1999, ik herinner me nog goed hun eerste ‘tanken met korting’ actie. Goed, ondertussen is er veel veranderd. Je kunt hier nu ook een autoverzekering afsluiten. Is dit gelijk de goedkoopste autoverzekering? Ze geven naar eigen zeggen 10% korting op verzekeringen.  De korting blijft hetzelfde, de premie wisselt. UnitedConsumers is een ‘vergelijker’: je krijgt een overzicht van verschillende verzekeraars mét bijbehorende premie.

Netpolis

Netpolis is een vergelijker/ aanbieder van verschillende autoverzekeringen. Dit assurantiekantoor is al sinds 1998 actief. Hierbij werken ze samen met verschillende verzekeraars. De werking is hetzelfde als bij UnitedConsumers: je wordt met korting doorgestuurd naar de door jou gekozen verzekeraar. Je moet wel rekening houden met eenmalige poliskosten. Dit geldt natuurlijk alleen bij het afsluiten van een verzekering: daarom is het ook eenmalig.

Nog meer autoverzekeraars

Dat waren enkele voorbeelden, maar er zijn natuurlijk nog veel meer autoverzekeraars. Hieronder een verdere opsomming van autoverzekering aanbieders:

 • Allianz – Allianz Group
 • Allsecur – onderdeel van de Allianz Group
 • Avero – Avero Achmea is onderdeel van Achmea
 • De Goudse verzekeringen – opgericht in 1924
 • Hema verzekeringen – initiatief en handelsnaam van Achmea schadeverzekeringen N.V.
 • Independer – vergelijkingssite van de Persgroep voor financiële producten, gezondheidsinstellingen en energie
 • Inshared – handelsnaam van Achmea schadeverzekeringen N.V.
 • Klaverbladverzekeringen – Nederlandse onderlinge waarborgmaatschappij
 • Lancyr+ – heeft een aantal vestigingen
 • Nationale Nederlanden – onderdeel van de NN Group
 • Ohra – maakt deel uit van de Nationale Nederlanden
 • Unigarant – verzekeringsmaatschappijen van de ANWB
 • Verzekeruzelf.nl – was de eerste internetverzekeraar en partner van Intrasurance BV

En nog veel meer. Je hebt dus voldoende keus uit zowel verzekeraars als vergelijkingssites.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.