Bijgewerkt: 30 maart 2023

Hoe ik het deed en hoe jij dit gaat doen

Stel je voor: ik was een jonge verkoopster die net begonnen was aan haar carrière. Ik werkte hard en zette me in voor mijn werk. Maar ik merkte dat mijn salaris niet overeenkwam met mijn inspanningen. Op zich wel logisch, zoveel verdien je niet in een supermarkt. Ik was vastbesloten om meer te verdienen, maar wist niet hoe ik dat moest aanpakken.

Hoe mijn verhaal verder gaat en ik mijn salaris wist te verdubbelen? Dat lees je hieronder.

In mezelf investeren

Ik besloot om mezelf te onderwijzen over mijn passies (honden) en om in mezelf te investeren. Ik volgde een cursus hondentoileteerbedrijf. Ik netwerkte met professionals in het dierenvakgebied en leerde van hun succesverhalen.

Ik had de ambitie om een hondentrimsalon te starten. Naarmate mijn kennis en vaardigheden groeiden, begon ik op te vallen. Enkele mensen uit mij omgeving vroegen of ik hun hond wilde knippen. Ik besloot dit naast mijn baan te gaan doen. Het leverde een leuke bijverdienste op.

Maar ik was nog niet tevreden. Ik besloot om mijn horizon te verbreden. Ik schreef mij als hondentrimsalon bij de KvK in. Niet lang daarna zegde ik mijn baan in de supermarkt op.

Met mijn harde werk en toewijding slaagde ik erin om mijn salaris te verdubbelen in slechts één jaar tijd. Ik was trots op mezelf en voelde me gemotiveerder dan ooit om door te gaan met het opbouwen van mijn carrière en financiële toekomst. Ik realiseerde me dat ik alles kon bereiken. Als ik me bereid was om te leren en te investeren in mezelf.

Vijf ideeën om je salaris te verdubbelen

Je salaris verdubbelen vraagt om een aantal goede ideeën. Maar ook lef en doorzettingsvermogen. Ik geef je vijf ideeën om je salaris te verdubbelen.

Ontwikkel nieuwe vaardigheden

Leer nieuwe vaardigheden en krijg certificeringen die waardevol zijn in jouw branche. Dit helpt je om in aanmerking te komen voor hogere posities en salarissen.

Onderhandelen over salaris

Onderhandel met je werkgever over jouw salaris. Dit is een uitdagend gesprek, maar het kan een groot verschil in je inkomen maken.

Creëer meerdere inkomstenstromen

Zoek naar manieren om extra geld te verdienen, buiten jouw baan. Dit kan freelancen tot het starten van een eigen bedrijf zijn.

Krijg meer ervaring

Werk hard om vaardigheden te ontwikkelen en krijg meer ervaring in je vakgebied. Dit verhoogt je marktwaarde en salaris.

Vind een hoger betaalde baan

Onderzoek naar hoger betaalde functies binnen je branche en solliciteer op deze vacatures.

3 steengoede tips om jouw salaris te verhogen

Doe onderzoek naar de salarissen in je branche. Vergelijk je salaris met anderen in vergelijkbare functies. Dit helpt je om te zien waar je staat en wat realistische doelen zijn.

Wees voorbereid. Maak een lijst van jouw prestaties en waarde voor het bedrijf, en gebruik deze informatie tijdens het gesprek.

Vraag om feedback van jouw leidinggevende om te weten waar je kunt verbeteren. Dit helpt bij het verbeteren van je vaardigheden en prestaties. Zo kon je eerder in aanmerking voor een hoger salaris.

Nadelen van je salaris verdubbelen

Het lijkt misschien vreemd maar je salaris willen verhogen of verdubbelen heeft ook wat nadelen. Ten eerste is niet altijd mogelijk om dit te realiseren. Al helemaal niet wanneer je in loondienst werkt. Hieronder heb ik wat nadelen voor je op een rij gezet.

Onderhandelen over salaris kan lastig zijn

Het kan lastig zijn om te onderhandelen over je salaris. Het is een gevoelig onderwerp en misschien ben je bang om afgewezen te worden. Soms weten werknemers niet wat hun salaris zou moeten zijn, wat het nog moeilijker maakt om te onderhandelen. Toch is het in de meeste gevallen acceptabel om te onderhandelen over het salaris. Veel werkgevers staan open voor een discussie hierover.

Verhoging van salaris vereist extra inspanning

Het verhogen van je salaris vereist vaak extra inspanning. Dit betekent bijvoorbeeld dat je nieuwe vaardigheden moet ontwikkelen, aan je prestaties moet werken of moet solliciteren op hoger betaalde functies. Bedenk wel dat een verhoging van het salaris niet vanzelf komt. Je moet hier actief aan werken.

Het is dus zeker slim om te investeren in je ontwikkeling en je prestaties op het werk te verbeteren. Zo sta je sterker bij een salarisonderhandeling. Daarnaast kan het slim zijn om regelmatig vacatures te bekijken en te solliciteren op functies met een hoger salaris.

Geen garantie op succes

Hoewel het mogelijk is om jouw salaris te verdubbelen, is er geen garantie dat je dit zult bereiken. Dat het hangt af van verschillende factoren, zoals jouw vaardigheden, prestaties en marktwaarde. Je werkgever kan besluiten om je salaris niet te verhogen, zelfs als je goede argumenten hebt. In sommige gevallen moet je overwegen om van baan te veranderen, om je salarisdoelen te bereiken.

Voorbeelden uit de praktijk

John was een softwareontwikkelaar bij een klein bedrijf en verdiende $60.000 per jaar. Hij volgde verschillende cursussen om zijn vaardigheden te verbeteren. Hij nam deel aan interne projecten om zijn waarde voor het bedrijf te vergroten. Na zes maanden onderhandelde hij met zijn werkgever over een verhoging van zijn salaris naar $85.000.

Lisa werkte als projectmanager bij een groot bedrijf en verdiende $90.000 per jaar. Ze onderhandelde met haar werkgever over een salarisverhoging en gebruikte haar prestaties en de huidige marktgegevens om haar argumenten kracht bij te zetten. Na enkele weken onderhandelen kreeg ze een salarisverhoging van 10%.

Tom, een IT-professional, besloot om nieuwe vaardigheden te leren door een certificering te behalen. Hierdoor kwam hij in aanmerking komen voor hogere posities en salarissen. Hij verdubbelde zijn salaris in twee jaar tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.