Bijgewerkt: 13 december 2023

Het geld ligt online voor het oprapen

Geld: voor de meesten de reden om met affiliate marketing te beginnen. Niet zo vreemd want het kan duizenden euro’s per maand opleveren. Toen ik hier enkele jaren geleden mee begon had ik nooit verwacht dat het zoveel zou verdienen. Maar is dit voor iedereen haalbaar?

Als je bepaalde websites moet geloven dan verdien je de eerste maand al € 10.000. Binnen een jaar woon je in een villa en staat er een Ferrari voor je deur. Realistisch? Niet echt. Hoeveel je met affiliate marketing verdient is van verschillende factoren afhankelijk.

De inkomsten groeien maandelijks

Het is een feit dat je met affiliate marketing geen vast inkomen hebt. Je begint laag en als het goed is word je inkomen steeds hoger. Dit groeit maand op maand. Maar er zijn ook periodes dat het inkomen weer wat terug zakt.

Daarom wil ik eerst zeggen: begin alleen met affiliate marketing wanneer je financieel stabiel genoeg bent. De eerste maanden verdien je weinig dus dit moet op een andere manier opvangen. Bijvoorbeeld door dit werk naast je (fulltime) job te doen. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat het inkomen heel flexibel is. Dat moet je geen probleem vinden.

Vijf verschillende categorieën

Feitelijk kun je de verdiensten indelen in vijf verschillende categorieën:

  1. 0 euro per maand
  2. 1 tot 100 euro per maand
  3. 101 tot 1000 euro per maand
  4. 1000 tot 10.000 euro per maand
  5. 10.000 euro en meer

hoeveel verdien ik met affiliate marketing?

Om eerlijk te zijn, de eerste drie maanden zit je in de eerste categorie. Je verdient dus helemaal niks. Dat kan heel frustrerend zijn en dat is de reden waarom velen er mee stoppen. Hartstikke zonde want nadat eerste kwartaal beginnende inkomsten langzaam binnen te stromen.

Ik beheer verschillende websites en bij alle sites viel het mij op dat je de eerste drie maanden niks binnenkrijgt. Op zich wel logisch want de eerste maand ben je bezig met het opbouwen van je website. Het duurt ongeveer 1-2 maanden voordat je er voldoende content op hebt staan. pas met voldoende content kun je je bij een affiliate netwerk aanmelden. Daarna heb je nog een maand nodig om wat extra content te maken. En om affiliate linkjes te plaatsen.

De derde maand verdien je tussen de 1 en 100 euro. En de vierde maand ook. Wanneer je niet aan je website blijft werken dan kom je niet in de derde categorie terecht.

Hoeveel verdien ik na een half jaar?

Stel dat je elke week een blog voor je website maakt. En je gaat heel goed met affiliate linkjes om. dan zit je na zes maanden in de tweede of derde categorie. Sommigen verdienen nog geen € 50 per maand, anderen zitten om rond de € 200 of misschien wel € 300. Wanneer je heel hard hebt gewerkt dan kan dit zelfs € 500 zijn.

De inkomsten na het eerste jaar

Na het eerste jaar verdienen de meeste Affiliates minimaal € 250 per maand. Maar wanneer je de focus gedurende dat jaar bent kwijtgeraakt dan liggen de inkomsten toch lager.

Vaak wordt gezegd dat je na het eerste jaar € 1000 of meer verdient. Dat is zeker mogelijk. Het hangt namelijk van de niche, je SEO kennis en de hoogte van de commissies af. Maar om eerlijk te zijn: de meesten verdienen na een jaar tussen de € 250 en € 500 per maand.

Kan ik € 2000 verdienen met affiliate marketing?

Hoe kan het toch dat sommige websites zeggen dat je wel € 10.000 per maand kunt verdienen? Ten eerste omdat ze je misschien iets willen verkopen. Een cursus over e-book over affiliate marketing. Het verkoopt natuurlijk veel beter wanneer er allerlei beloftes worden gedaan.

Het tweede is dat het misschien om verouderde informatie gaat. Ik weet nog dat ik ergens in het jaar 2003 binnen een jaar € 2000 per maand verdiende. Het internet was toen veel kleiner en er was minder concurrentie. Toen was het inderdaad mogelijk om op korte termijn veel te verdienen.

Dat is nu niet meer mogelijk. Ik wil niet zeggen dat je nooit aan € 2000 komt, maar het duurt veel langer dan vroeger. Gemiddeld ben je twee jaar verder voordat je tussen de € 500 en € 2000 per maand verdient.

Hoeveel wil jij met affiliate marketing verdienen?

Het is belangrijk om je niet rijk te rekenen. Nee je bent binnen een jaar geen miljonair. En ook niet binnen vijf jaar. Met een enkele website is het vaak lastig om er een fulltime inkomen uit te halen. De meeste affiliates met een fulltime inkomen hebben 3 tot 5 drukbezochte websites.

De vraag is dus niet hoeveel geld je kunt verdienen met affiliate marketing, maar WAT je wil verdienen. Want dat bepaalt hoeveel tijd je erin moet steken.

Dit is een passief inkomen

Een passief inkomen is wanneer je geld niet voor uren inruilt. Wanneer je bijvoorbeeld voor een werkgever aan de slag gaat dan wel je uren voor geld in. Je krijgt namelijk per uur betaald. Dat is bij een passief inkomen niet het geval.

Vaak wordt gedacht aan een passief inkomen inhoudt dat je op een tropisch eland ligt terwijl het geld binnenstroomt. Een mooie worst hier wordt voorgehouden. Maar let op want voor een aantal van ons is deze droom zeker weg gelegd!

Ik kan makkelijk een maand op vakantie terwijl ik toch een bedrag van € 5000+ binnenkrijg. Je moet alleen niet vragen hoe hard ik in het verleden gewerkt heb. Het kost ontzettend veel tijd om goede websites op te bouwen en om op de juiste manier met affiliate marketing om te gaan.

Hoe begin ik met affiliate marketing?

Het is belangrijk om eerst een niche te kiezen. Dat is een categorie met onderwerpen. Bijvoorbeeld kinderen, dieren, auto’s of mode. Ga voor een niche waar je veel verstand van hebt. Je maakt jezelf alleen maar moeilijk wanneer je over onderwerpen schrijft die jou helemaal niet liggen.

Vervolgens bouw je een website. Je plaatst hier je blogs en meld je aan bij een Affiliate netwerk. Je gaat een samenwerking met een of meerdere adverteerders aan. Vervolgens laat je de juiste Affiliate links in je blogs of artikelen. Hierbij is het heel belangrijk dat je producten of diensten promoot die bij je doelgroep passen.

Wanneer je nog helemaal geen verstand hebt van affiliate marketing dan is het goed om een cursus te volgen. Bijvoorbeeld de cursus Actieve Affiliates. Dit is een zelfstudiecursus inclusief een chatsessie met je docent. Hij kost nog geen € 25 en je leert alles over affiliate marketing. Er zitten ook wat opdrachten bij zodat je je kennis en vaardigheden test.

je kunt natuurlijk ook zonder cursus aan de slag. Bedenk wel dat er ontzettend veel concurrentie is. Er komen steeds meer affiliates bij want iedereen wil op deze manier geld verdienen. Je moet dus zorgen dat je jezelf van anderen weet te onderscheiden. Met het volgen van de cursus heb je een voorsprong op anderen.

24/7 verdienen met affiliate marketing

wanneer je nog twijfelt is het goed om te weten dat je met affiliate marketing was 24/7 geld verdient. Er komt dus ook geld winnen wanneer je ligt te slapen, op een terrasje zit of op vakantie bent. En er komt ook geld binnen wanneer je voor een werkgever werkt. Want dit verdienmodel laat zich prima met andere werkzaamheden combineren.

Conclusie ‘Hoeveel verdienen met affiliate marketing?’

Je ziet dat het zeker mogelijk is om € 2000 of misschien wel € 10.000 per maand te verdienen. Maar je moet er rekening mee houden dat het twee jaar of langer kost om dit te realiseren. Daarom is dit verdienmodel alleen weggelegd voor degene die willen doorzetten.

Hoeveel je uiteindelijk verdient is afhankelijk van meerdere factoren. Bijvoorbeeld je niche, het aantal websitebezoekers (en SEO kennis), de producten of diensten die je promoot en het betalingsmodel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.