Bijgewerkt: 27 maart 2023

Bitvavo is een veelbesproken crypto handelsplatform en broker. Veel Nederlanders hebben hier een account. Het valt op dat er ook veel Duitsers, Fransen, Zwitsers en Engelsen op dit platform zijn aangemeld. Is Bitvavo Nederlands of is het vanuit een ander land actief?

De diensten van Bitvavo zijn in verschillende landen beschikbaar. Dit zie je ook duidelijk aan de website terug, hij wordt in meerdere talen weergegeven.

Hier handelt Bitvavo

Ondanks dat Bitvavo een Europese exchange is staat het hoofdkantoor in Nederland. Dus: Bitvavo is een Nederlands bedrijf. Dit is het Nederlands adres van Bitvavo.

Keizersgracht 281
1016 ED, Amsterdam

Het bedrijf staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 68743424. Het bedrijf heet officieel Bitvavo B.V. Het is dus een besloten vennootschap.

Maak een account aan en krijg de eerste 1000 euro aan handelskosten GRATIS

Kantoren in andere landen

Omdat Bitvavo actief is in meerdere landen zou je denken dat het hier ook kantoren heeft staan. Nee, Bitvavo handelt alleen vanuit Nederland. Het is dus niet mogelijk om een kantoor in een van de Europese landen te bezoeken. Overigens kun je op het Nederlandse kantoor ook niet zomaar binnenstappen.

In deze landen is het bedrijf actief

De diensten van Bitvavo zijn in verschillende landen beschikbaar. Dat zijn de volgende landen:

 • Nederland en België
 • Duitsland, Luxemburg, Frankrijk, Oostenrijk
 • Hongarije, Kroatië, Italië, Spanje, Zwitserland
 • Denemarken, Finland, Noorwegen, Zweden, Letland, IJsland
 • Bulgarije, Polen, Roemenië, Slovenië, Tsjechië
 • Verenigd Koninkrijk, Ierland

Daarnaast is het in heel veel landen actief of beschikbaar waarvan je dit helemaal niet zou verwachten. Onder andere op Sint Maarten (Frans gedeelte), Vaticaanstad, San Marino, Guernsey, Madeira en Malta.

Het gaat om alle landen binnen het SEPA gebied, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Gibraltar dat in Zuid-Spanje ligt hoort ook tot het Verenigd Koninkrijk.

Binnen SEPA-landen is het mogelijk om vanaf elke Europese betaalrekening naar een andere Europese betaalrekening over te maken.

Welke bank heeft Bitvavo?

Wil je geld op je account zetten? Dan moet je geld overmaken naar Bitvavo ter attentie van je account. Dit gaat het makkelijkste wanneer je vanuit je account geld stort. Alles staat gelijk goed. De bankgegevens van Bitvavo zijn:

NL23 BUNQ 2291 2341 29
ten name van Stichting Bitvavo Payments

Bitvavo staat geregistreerd bij De Nederlandse Bank. Dit betekent echter niet dat je geld bij Bitvavo automatisch verzekerd of veilig is. De Nederlandse bank houdt alleen toezicht op de naleving van de wet. Bitvavo heeft zich te houden aan de regelgeving ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme.

Is je geld op Bitvavo verzekerd?

Vroeger waren tegoeden op het Nederlandse Bitvavo niet verzekerd. Mocht iemand zonder je medeweten toegang krijgen tot je account en je tegoeden stelen dan was je alles kwijt. Bitvavo wil dat zowel Nederlandse als Europese klanten een goed gevoel hebben. Daarom hebben ze de Bitvavo Accountgarantie.

Stel dat iemand zich toegang kan verschaffen tot je account. Deze persoon steelt je tegoeden en dat is erg vervelend. Niet alleen omdat een ander in je account terecht is gekomen maar ook omdat je financieel verlies loopt. Daarom worden tegoeden ondergebracht bij een aparte stichting.

Het grootste gedeelte van de digitale valuta wordt in cold wallets bewaard. Mocht Bitvavo failliet gaan dan zijn de tegoeden veiliggesteld.

De veiligheid van het platform

Eind 2022 is er iets gebeurd waardoor veel gebruikers twijfelen over Bitvavo. Een van de grootste exchanges ter wereld, FTX, ging failliet. Bitvavo heeft aangegeven dat het nog steeds winst draait en geen last heeft van het faillissement van FTX. Nou ja bijna niet, want het bedrijf heeft nog wel een tegoed openstaan bij FTX.

Mocht het toch gigantisch misgaan dan zijn de gebruikerstegoeden verzekerd. Het bedrijf heeft verzekeringen bij externe partijen afgesloten tot een gigantisch bedrag van 225 miljoen euro. De Bitvavo Accountgarantie bedraagt maximaal € 100.000 per account.

Op dat gebied is het wel even opletten. Heb je meer dan € 100.000 in je account staan en er gaat iets mis, dan ben je het merendeel van € 100.000 kwijt. Overigens is dit niet zo vreemd want ook de bankgarantie (depositie) gaat tot maximaal € 100.000.

Zo handel je bij het Nederlandse Bitvavo

Dat Bitvavo Nederlands is dat mag wel duidelijk zijn. Voor veel mensen is dit een geruststelling want de klantenservice is ook hartstikke Nederlands. Bovendien weet je altijd waar je bij problemen terecht kunt.

Hieronder een beknopte handleiding met betrekking tot handelen bij Bitvavo.

 • Meld je aan via de speciale link, dan ontvang je een bonus waarbij je de eerste € 1000 gratis handelt. Meld je hier aan.
 • Geef het land van verblijf aan.
 • Vul je voornaam, achternaam, e-mailadres en wachtwoord in. Zorg dat je contactgegevens juist zijn. Anders kun je niet verder met het aanmaken van een account.
 • Ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid. Dit is verplicht. Het is handig om even de algemene voorwaarden door te lezen maar dit hoeft natuurlijk niet.
 • Ook moet je aangeven dat je op de hoogte bent van de risico’s die verbonden zijn aan de handel in crypto. Het is maar dat je het weet.
 • Ga naar je e-mailbox en verifieer je e-mailadres volgens de instructies in de mail.
 • Log vervolgens op je account in. Dit doe je met je e-mailadres en het door jou gekozen wachtwoord.
 • Er verschijnen wat vragen, geef hier antwoord op. Je mag deze vragen ook overslaan.
 • Vul je woonadres in. Dit moet je echte woonadres zijn.
 • Bitvavo is verplicht om gebruikers te identificeren. Dit doe je door het uploaden van je paspoort of rijbewijs. Klik op doorgaan om met het proces te starten. Op overslaan om dit op een later moment te doen.
 • Hierna kun je een bankrekening koppelen. Het is belangrijk dat de bankrekening op je eigen naam staat en geen zakelijke rekening is. Doorloop de stappen en het wijst zich vanzelf.
 • Klaar om je eerste crypto te verhandelen.

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.