Bijgewerkt: 27 maart 2023

Snel een lening van 1000 euro regelen? In veel gevallen staat dit binnen 24 uur op je bankrekening. Bij €1000 gaat het om een klein geldbedrag. Hierdoor leen je geld zonder BKR-toetsing of papierwerk.

Dit moet je over een lening weten

Leen je geld dan betaal je dit terug. Bij een lening komt altijd rente kijken, dit is een vergoeding die je over de lening betaalt. Bij kleine leningen ligt de rente over het algemeen hoger dan bij grote leningen. Toch merk je dit niet altijd, omdat de looptijd bij kleine leningen een stuk korter is.

Er is een verschil tussen een normale lening of minilening. De normale lening sluit je als persoonlijke lening of doorlopend krediet af. Veel kredietverstrekkers hanteren een minimum leenbedrag van €5000 of €10.000, minder lenen is niet mogelijk.

Wil je 1000 euro lenen, dan kom je bij de minilening uit. Dit heet ook wel een minikrediet of flitskrediet.

Waar kan ik €1000 lenen?

Minileningen zijn alleen bij speciale aanbieders verkrijgbaar. Dat is dus niet de (eigen) bank of grote kredietverstrekkers. Bij de volgende aanbieders bijvoorbeeld wel.

Ferratum

Saldodipje

Zo werkt de aanvraag van een minilening

Benieuwd of je in aanmerking komt voor het lenen van 1000 euro? In veel gevallen is dit mogelijk. Dit zijn de zaken waar je rekening mee houdt:

 • Je bent meerderjarig
 • Woonachtig in Nederland
 • Hebt een geldig identiteitsbewijs

Vraag je eerste minilening aan. Selecteer een bedrag van €1000 en de looptijd. Nu vraagt de kredietverstrekker om enkele gegevens. Dit zijn je volledige naam, e-mailadres en mobiel nummer. Dit laatste is nodig voor het toesturen een sms.

Upload je ID-bewijs (paspoort of identiteitskaart). Kies nu een garantsteller. Wat dat is, lees je hieronder. Vervolgens is het nodig om je bankrekening te verifiëren. Bij akkoord staat de aangevraagde €1000 binnen 24 uur op je bankrekening.

Garantsteller bij een minilening

1000 euro lenen is zo gepiept. Waarom wordt er om een garantsteller gevraagd? Dit komt omdat je bij een minilening niet BKR getoetst wordt. Ook vraag de kredietverstrekkers niet naar je inkomensgegevens.

Doordat deze gegevens ontbreken weet de kredietverstrekker niet of je de lening wel terug kunt betalen. Een garantsteller voorkomt dat de kredietverstrekker zijn geld niet terugkrijgt. Zodra jij niet kan betalen, moet de garantsteller dit doen.

Wie mag ik als garantsteller aandragen?

Iedereen mag jouw garantsteller zijn. Denk maar aan de partner, ouders, familie, vrienden of een collega. Heb je geen garantsteller of wil je tegen niemand vertellen dat je €1000 leent? Dan kies je voor een externe garantsteller. Dit is een bedrijf dat bij wanbetaling jouw lening overneemt. De externe garantsteller vraagt hier wel een vergoeding voor. Kies je voor deze partij, dan betaal je een extra bedrag boven op de aflossing. Houd hier wel rekening mee. Een eigen garantsteller is kosteloos.

Geen BKR-toetsing bij aanvraag van de lening

Het mooie van €1000 lenen is dat er geen BKR-toetsing plaatsvindt. Heb je een negatieve BKR registratie? Dan is het vaak onmogelijk om ergens geld te lenen. Bij de aanvraag van een minilening wordt hier niet nagekeken. Ideaal wanneer je nergens anders geld kunt lenen.

Geld lenen met een uitkering (bijstand, WW, WIA of AOW)

Je hebt een uitkering, bijvoorbeeld een bijstandsuitkering, WW-uitkering of AOW. Kun je dan €1000 lenen? Meestal wel. veel mensen kunnen een minilening afsluiten. Alleen wanneer je de vorige minilening niet hebt terugbetaald, mag je geen nieuwe afsluiten.

Overigens mag je de eerste keer nog niet zoveel lenen als bij een tweede keer. Dit komt omdat de aanbieder van de minilening eerst wil kijken of je jouw allereerste lening wel terugbetaalt. De kans is dus aanwezig dat je misschien niet direct €1000 kan lenen. Dan leen je gewoon wat minder en later de rest of zo. Overigens zal het niet altijd een probleem zijn om direct een bedrag van 1000 euro te lenen.

Samenvatting 1000 euro lenen

Wil je nog even alles duidelijk op een rij terugzien? Hieronder de samenvatting €1000 lenen:

 • Minikrediet – een lening van €1000
 • Terugbetalen in 30 tot 62 dagen
 • Geen BKR toetsing
 • Eigen garantsteller kiezen
 • Mogelijkheid om meerdere keren te lenen
 • ID-bewijs noodzakelijk
 • Aanbieders: zie hierboven
 • Binnen 24 uur het geld op je rekening

Succes met het vinden van de minilening. Hopelijk biedt dit jou een financieel steuntje in de rug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.