Bijgewerkt: 27 maart 2023

Op basis van verschillende factoren is de top 10 meest populaire meme coins samengesteld. Shiba inu coin, dogecoin of toch floki, wie gaat het winnen?

Uitleg over memecoins

Meme is een grap die zich via het internet verspreidt. Vaak gaat het bij meme om een grappige afbeelding of filmpje. Een memecoin is een ‘grapmunt’ en vaak een parodie op iets anders. Dogecoin was de eerste memecoin, als parodie op bitcoin. Hierop volgde Shiba Inu coin, maar dan weer als parodie op dogecoin. Dat was het begin van steeds meer grapmuntjes.

Hieronder de top 10 meest populaire meme coins, waarbij het handelsvolume doorslaggevend is.

1. Shiba Inu Coin

Niet de oudste maar wel de meest populaire meme coin. Staat in maart 2022 op plek 15 met betrekking tot market cap, hij heeft zelfs even op plek 11 gestaan. Hiermee had Shiba zijn concurrent Dogecoin tijdelijk verdrongen, en dat was ook de bedoeling. Shiba Inu coin is namelijk geboren als de Dogekiller.

Wat als een grap begon, is uiteindelijk doorgegroeid tot een serieus project. In tegenstelling tot andere grapmunten komen er geen nieuwe coins bij, maar worden er wel regelmatig coins verbrand. Het aantal holders groeit nog steeds enorm.

Uitgebracht in februari 2020 en in een jaar tijd met miljoenen (!) procenten in koers gestegen. De ATH lag in oktober 2021.

Koop Shiba Inu Coin

2. Doge coin

Na Shiba Inu Coin is de op twee na meest populaire grapmunt. Hij staat in het eerste kwartaal van 2022 op plek 12 (marketcap). Van deze munt komen er telkens weer nieuwe bij. Er circuleren er meer dan 132 miljard van rond. Dat is altijd nog minder dan bij Shiba Inu, daarom ligt de prijs van Dogecoin ook hoger.

Deze munt bestaat sinds 2013 en kwam pas in 2021 voor het eerst boven een prijs van 1 cent uit. Het hoogtepunt was in mei 2021, met een dikke € 0,65. Elon Musk is helemaal fan van Dogecoin en prijst deze munt regelmatig op social media aan.

3. Baby doge coin

Als reactie op Shiba Inu Coin kwam Baby doge coin. Deze werd in juni 2021 geïntroduceerd en bereikte een maand later gelijk zijn hoogste koers. Het is niet duidelijk hoeveel munten hiervan circuleren, maar het maximum ligt op 420 biljard stuks. Ondanks dat deze munt op ranking 2868 staat, wordt hij wel veel verhandeld.

4. Floki Inu

Shiba Inu heeft velen geïnspireerd om hier weer een parodie op te maken. Dit geldt ook voor Floki Inu, die hetzelfde logo als Shiba gebruikt, maar dan heeft het hondje een Vikinghelm op. Deze munt is sinds oktober 2021 verhandelbaar en heeft zijn hoogtepunt in november dat jaar gehaald. Hierna zakte de koers weer terug naar het startpunt.

Net als Baby doge coin is ook Floki Inu niet echt een project met kans van slagen. Hoewel de tegenstanders van Shiba Inu er helemaal mee weglopen.

5. Marvin Inu

Hetzelfde laken een pak, Marvin Inu is niet veel beter. Alweer in 2021 uitgebracht, dit keer in de maand december. Enig verschil is dat deze munt in maart 2022 de hoogste koers tot nu toe heeft bereikt. Verder kent hij een maximum uitgifte van 1 miljard stuks, wat een stuk minder is dan bij de concurrerende coins.

6. CateCoin

Als er allemaal memecoins rondom honden ontstaan, dan is het wachten op de eerste katachtige munt. CateCoin gebruikt een logo dat veel op Shiba Inu coin lijkt, maar dan met een kattenkop. Je weet dus direct waar ze de inspiratie vandaan hebben gehaald. Het wordt bijna saai maar deze munt is alweer sinds 2021 beschikbaar (mei). De ATH werd in november 2021 bereikt. Hierna is er niet veel meer met CateCoin gebeurd. Alweer een mislukt project?

Ga naar Bitvavo en handel de eerste € 1000 gratis.

Hier vind je die bonus

7. Shakita Inu

Velen zullen zich vast afvragen waarom Aziatische hondenrassen zo populair zijn. Misschien heeft dit iets met de bedenkers van nieuwe memecoins te maken. Shakita Inu is, en ik durf het bijna niet te zeggen, in oktober 2021 op de markt gebracht. De koers schoot in diezelfde maand gelijk door naar een hoogtepunt, om vervolgens net zo hard weer terug te zakken. In 2022 ligt de handelskoers gelijk als met de datum van uitgifte.

8. Cake Monsta

Geen koekiemonster maar Cake Monsta, zo heet deze redelijk populaire meme coin. Niet dat deze munt echt nut heeft maar hij wordt toch aardig wat verhandeld. Waarschijnlijk ter speculatie met de hoop op een flinke koersstijging. Beleggers kunnen sinds juli 2021 hierin handelen. 2021 was sowieso een goed jaar voor memecoins, waarbij Cake Monsta zijn ATH wist vast te leggen.

9. Puli

Een vreemd muntje met hoogtepunten en diepe dalen. Werd in januari 2022 uitgebracht, steeg even flink in prijs, daalde weer heel hard en steeg opnieuw. Sindsdien is het net een flipperkast. De maximale uitgifte ligt op 100 miljoen coins. In maart 2022 is hij verhandelbaar voor ongeveer 1,5 dollarcent.

10. Shiba Samurai

Het is wel duidelijk waar deze memecoin van is afgeleid. Maar hij onderscheidt zich door een hogere handelsprijs. Die ligt in het eerste kwartaal van 2022 rond de 1,50. Die hogere prijs heeft met het maximaal aantal munten te maken (slechts 7 miljoen stuks).

Shiba Samurai zag in december 2021 het levenslicht. Hij werd toen uitgebracht voor een prijs van ongeveer $ 24. Dat hij daarna zo hard is gezakt, dat is natuurlijk een slecht teken. Toch blijft hij onder gelukzoekers populair. Waarschijnlijk met de gedachte dat hij misschien weer terugveert naar de oude koers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.