Bijgewerkt: 27 maart 2023

Handelen in crypto, aandelen en financiële producten, dat doe je bij eToro. Het is een bekend online handelsplatform voor beleggers en traders. Het is een gereguleerd en gelicentieerd bedrijf. Omdat het niet in Nederland is gevestigd, twijfelen sommigen of ze hier wel moeten handelen. In de eToro review lees je alles wat je moet weten.

Voor wie is het geschikt?

 • Voor handelaren in aandelen
 • Voor mensen die crypto willen handelen
 • Iedereen die interesse heeft in financiële instrumenten
 • Bij interesse in een passief inkomen

De plus- en minpunten

Pluspunten

 • Gratis proefaccount
 • Beschikbaar via website of de mobiele
 • Geschikt voor beginners of gevorderden
 • Beleggen tegen 0% commissie
 • Veel geïntegreerde functies

Minpunten

 • Hoge handelskosten bij het handelen in crypto
 • Verschillende extra kosten
 • Alleen handelen in dollars
 • Hogere opnamekosten

Over eToro

eToro is een sociaal handels- en multi-asset brokerage platform. Gebruikers handelen en investeren in een breed scala aan financiële instrumenten. Dit zijn onder andere aandelen, cryptocurrencies, forex, grondstoffen en meer. Het bedrijf werd in opgericht in 2007 en is populair geworden onder zowel beginnende als ervaren handelaren. Het gaat bekend om zijn gebruiksvriendelijke interface, praktische functies en sociale handelsmogelijkheden.

eToro is een zeer uitgebreid platform. Het biedt verschillende tools en bronnen die handelaren helpt in het nemen van beleggingsbeslissingen. Met een account maak je gebruik van realtime marktgegevens, interactieve grafieken en nieuwsfeeds.

Een andere handige functie is het kopiëren van de beleggingsstrategie van succesvolle handelaren. Hierdoor leer je van anderen en vergroot je de potentiële winst.

De betrouwbaarheid

eToro is gereguleerd door verschillende instanties, waaronder:

 1. De Financial Conduct Authority (FCA) in het Verenigd Koninkrijk
 2. De Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC) in Cyprus
 3. De Australian Securities and Investments Commission (ASIC) in Australië

Het staat niet onder toezicht van het Nederlandse AFM. Toch is het een betrouwbaar platform voor handelaren. Het is wereldwijd actief en een gereguleerde broker. Het heeft door de jaren heen een goede reputatie binnen de financiële sector opgebouwd.

Over de kosten

Wanneer je gebruik maakt van een proefaccount dan heb je de beschikking tot $ 100.000 aan virtueel geld. Dit stelt je in staat om zonder risico te oefenen. Je betaalt dan ook geen transactiekosten.

Maak je een echt handelsaccount aan? Het aanmaken van een account is gratis. Wanneer je crypto op dit platform hebt staan dan betaal je geen beheerskosten. Geld storten is gratis en beleggen in aandelen kost niets.

Wel betaal je andere kosten. Je krijgt te maken met spread, dit is het verschil tussen aankoopprijs en verkoopprijs van een actieve. Afhankelijk van de marktomstandigheden en de volatiliteit betaal je weinig of veel spread.

Voor sommige activa rekent eToro commissie, dit is bovenop de spread. Dit geldt niet voor alle activa maar alleen voor bepaalde aandelen en ETF’s. Wil je een positie langer dan een dag openhouden? Dan betaal je zogenaamde overnachtingskosten.

Wil je geld opnemen dan betaal je een opnamevergoeding. Deze bedraagt $ 5 per opname. Voor Nederlanders is dit € 5. Wanneer je in een andere valuta dan dollars opneemt dan krijg je nog eens met extra kosten te maken.

Let goed op wanneer je het account gedurende 12 maanden of langer niet gebruikt. In dit geval krijg je te maken van met een inactiviteitsvergoeding van $ 10 per maand. eToro is in sommige opties duurder dan andere handelsplatformen maar soms ook goedkoper of veel interessanter.

Hoe werkt het?

Voor beginnende handelaren of daytraders kan de werking van eToro wat complex zijn. Toch is dit vrij eenvoudig.

Je begint met het aanmaken van een account. Voor registratie moet je een identiteitsbewijs verstrekken, dit doe je online. Je hoeft dus geen kopie via de post op te sturen. Hierna is het gebruikelijk om een storting in je account te doen. Kies hierbij voor een van de betaalmethoden zoals een bankoverschrijving, PayPal of creditcard.

Wanneer er geld in je account staat kun je iets aankopen. Zoek hiervoor naar de juiste aandelen, cryptomunten, valuta, grondstoffen of een van de andere producten. Je opent een positie door een bedrag in te voeren waartegen je wil verhandelen. Geef eventueel aan of je van een hefboomwerking gebruik wil maken. Ook heb je de mogelijkheid tot stop loss- en take profit-niveaus.

Je volgt op elk moment je posities en beheert deze via het platform of de app. Je sluit je positie wanneer je dit nodig acht, het liefst met winst.

Hoeveel verdien je?

Het is niet te zeggen hoeveel je met eToro verdient. Dit is erg onzeker en hangt af van je ervaring, de posities die je aanhoudt en je beleggingsstrategie. Ook de kosten die eToro in rekening brengt zijn medebepalend.

Ervaren handelaren kunnen tot wel € 5000 per winst behalen. Vaak gaat het om grote inlegbedragen en weten ze als geen ander hoe je posities opent en sluit. Als beginner verdien je er misschien 50 euro per maand mee, maar je kunt ook op verlies komen te staan. Daarom is het goed om te kijken naar de handelsstrategie van anderen en deze eventueel te kopiëren.

Klantenservice en support

De klantenservice van eToro is prima bereikbaar. Dat is belangrijk want je wil met problemen zo snel mogelijk geholpen worden. Naast contact via de e-mail of chat is er ook een helplijn (telefonisch) beschikbaar. Daarnaast vind je op de website antwoord op veelgestelde vragen.

eToro account verwijderen

Om je account te verwijderen nog je in en ga je naar accountinstellingen. Klik vervolgens op de optie ‘Sluit je eToro account’. Volg de stappen en bevestig je keuze.

Samenvatting eToro review

eToro is een geweldig handelsplatform voor beginners en gevorderden. In sommige gevallen liggen de kosten hoger dan bij andere brokers, maar het gaat hier wel om een betrouwbaar bedrijf. Je hebt hier een grote keuze in beleggingsproducten en dat maakt het platform zo populair.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.