Bijgewerkt: 27 maart 2023

Verdien geld met jouw passie

Geld verdienen met een populaire app, het is mogelijk. Dit doe je met behulp van TikTok. Dit social mediaplatform staat bekend om korte video’s van dansen, lip-syncs, comedy sketches en tutorials. TikTok biedt kansen om geld te verdienen door middel van affiliate marketing. In deze blog bespreek ik de ins en outs van TikTok affiliate marketing. Je krijgt van mij ook wat ideeën om geld te verdienen met TikTok.

TikTok in het kort uitgelegd

TikTok is een social media app waarmee gebruikers korte video’s maken en delen. Het platform werd in 2016 door de Chinese technologiebedrijf ByteDance gelanceerd. In 2018 fuseerde ByteDance met Musical.ly en werd de app omgedoopt tot TikTok.

Het is momenteel beschikbaar in meer dan 150 landen en wordt in 75 talen gebruikt. Het platform heeft een breed scala aan gebruikers, waaronder tieners, jongvolwassenen en beroemdheden. Veertigplussers zijn minder op TikTok vertegenwoordigd.

De populariteit van TikTok

TikTok is een van de snelst groeiende sociale media platforms ter wereld. Het heeft miljoenen gebruikers over de hele wereld. De populariteit van het platform is te danken aan de verslavende korte video’s die het biedt.

Het platform is erg gebruiksvriendelijk, waardoor het voor iedereen gemakkelijk is om video’s te maken en te delen. Zelfs wanneer je dit nog nooit eerder hebt gedaan. TikTok biedt bedrijven de mogelijkheid om hun producten te promoten. Aan de andere kant kunnen gebruikers geld verdienen middels affiliate marketing.

Wat is affiliate marketing?

Misschien heb je nog nooit van affiliate marketing gehoord. Zonde want geld verdienen met TikTok is niet alleen leuk maar kan ook ontzettend veel opleveren.

Affiliate marketing is een vorm van marketing waarbij een adverteerder een commissie betaalt. Dit doet hij aan een affiliate, in ruil voor het promoten van hun producten. De affiliate is iemand die een link naar het product plaatst, op zijn of haar eigen website, blog, social media platform of video. Wanneer iemand op de link klikt en het product koopt, ontvangt de affiliate een percentage van de verkoop.

Hoe werkt affiliate marketing met TikTok?

Affiliate marketing op TikTok is vergelijkbaar met andere social media platforms. Als affiliate plaats je een link naar het product dat je promoot. Dit doe je in de beschrijving van je video. Wanneer iemand op de link klikt en het product koopt, ontvang je een commissie.

Veel affiliates maken gebruik van de functie “link in bio”. Hierbij laat je een link naar een externe website in je profiel. Op die manier kun je meerdere producten promoten.

Vijf ideeën om geld te verdienen met TikTok

Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met TikTok. Ik heb voor jou vijf ideeën om geld te verdienen met affiliate marketing op TikTok.

Mode en persoonlijke verzorging

Mode en persoonlijke verzorging zijn populaire niches op TikTok. Door middel van affiliate marketing promoot je producten promoten zoals kleding, schoenen, accessoires, make-up en haarverzorgingsproducten. Je kunt bijvoorbeeld een video maken waarin je populaire make-upproducten laat zien. In de beschrijving plaats je een link naar die producten.

Een andere optie is een video maken over verschillende outfits. Dit is zowel bij jongeren als volwassenen erg populair. Ook nu plaats je in de beschrijving een link naar de kleding.

Dieren: speelgoed, verzorgingsproducten en meubeltjes

Dierenliefhebbers hebben vaak veel succes met het promoten van producten voor huisdieren. Als TikTok-gebruiker kun je producten zoals hondenvoer, kattenspeelgoed, hondenbedden en kattenkrabpalen promoten.

Een goed idee is om video’s van je huisdieren te maken. Bijvoorbeeld wanneer ze spelen met het speelgoed dat je promoot. Uiteraard plaats je in de beschrijving een link naar het product.

Fitness en sport

Fitness en sport zijn net zo populair. Je promoot producten zoals fitnesskleding, sportartikelen, proteïne-poeders en supplementen. Een van mijn ideeën is dat je een video maakt van je work-outroutine. Ook weer met links naar de gebruikte producten. Of video’s waarin je jouw favoriete fitnesskleding en apparatuur laat zien.

Reizen

Houd je van reizen? Kies dit dan als affiliate marketing niche op TikTok. Promoot populaire producten zoals koffers, reisaccessoires en boekingswebsites voor vluchten en hotels. Heb je geen idee waar je moet beginnen? Maak video’s kan je reizen en plaats een link van de gebruikte producten in de beschrijving. Of maak video’s over je favoriete reisaccessoires.

Gadgets zoals elektronica

Gadgets zijn populaire producten om op TikTok te promoten. Hierbij kun je denken aan smartphones, laptops, camera’s en slimme horloges. Je maakt een video waarin je de gadgets gebruikt. Ook weer intensief linkje naar het product. In plaats van de gadgets te gebruiken kun je ook een video maken met een duidelijke uitleg wat het is of hoe je het gebruikt. Een soort online handleiding.

Een geschikte niche uitkiezen

Wil je geld verdienen met TikTok? Dat is het belangrijk om een goede niche te kiezen. Een niche is een specifiek onderwerp of interessegebied. Kies vooral iets waarin je gepassioneerd bent en waar je veel kennis over hebt.

Wanneer je ergens over gepassioneerd bent dan heb je meer motivatie om hier video’s over te maken. Hierdoor kom je video’s realistischer over. Dit leidt zeker tot een hoger inkomen.

Tips voor affiliate marketing met TikTok

Maak je niet druk, geld verdienen via TikTok affliate marketing is niet zo moeilijk. Ik heb een aantal tips voor jou.

Maak interessante en boeiende video’s. Dit is misschien wel het belangrijkste om meer volgers te krijgen. Hoe meer volgers, hoe meer kans je hebt om producten te promoten en geld te verdienen.

Gebruik hashtags. Ook niet onbelangrijk want hashtags helpen om jouw video’s te vinden. Je maakt ze hiermee beter zichtbaar. Gebruik relevante hashtags om jouw video’s te promoten.

Wees consistent. Het is belangrijk om consistent te zijn met het plaatsen van video’s op TikTok. Dit helpt om je volgers geïnteresseerd te houden. Je wil dat je kanaal actief blijft.

Bouw een community op. Reageer altijd op reacties en vragen van jouw volgers. Met een goede interactie bouw je een groot en trouw publiek op.

Maak gebruik van TikTok Ads. Het is misschien gek om te adverteren terwijl je zelf producten promoot. Toch is dit een goede manier om meer mensen te bereiken. Je hebt keuze uit verschillende advertentiemogelijkheden, zoals in-feed advertenties en brand takeovers.

Particulier bijverdienen of als online ondernemer

Je kunt affiliate marketing op TikTok gebruiken als een manier om extra geld te verdienen als particulier. Het is ook een manier om als online onderneming te starten. Wil je serieus geld verdienen met TikTok-affiliate marketing? Zet je TikTok-kanaal in als een marketinginstrument.

Hoeveel je kunt verdienen met TikTok

Wanneer je nog in de startblokken staat dan is het twijfelachtig hoeveel je gaat verdienen. Hoeveel je uiteindelijk verdient met TikTok-affiliate marketing hangt van verschillende zaken af. Ten eerste speelt het aantal volgers een belangrijke rol. Maar ook hoe betrokken deze volgers zijn.

Veel volgers vergroot de kans op het verdienen van veel geld. Maar wanneer deze volgers helemaal niet geïnteresseerd zijn in jouw account dan is het nutteloos om voor veel volgers te gaan.

Er is geen vast bedrag dat je verdient met TikTok-affiliate marketing. De meeste beginners verdienen maandelijks enkele tientallen tot honderden euro’s. Wanneer je erg succesvol bent kunnen de verdiensten oplopen tot enkele duizenden euro’s per maand.

Waar je rekening mee moet houden bij belasting betalen

Als je geld verdient met TikTok-affiliate marketing, moet je mogelijk belasting betalen. Hoeveel je betaalt is afhankelijk van de hoogte van je inkomen. Het is belangrijk om je inkomsten bij te houden. Voorkomproblemen met de belastingdienst en geeft de inkomsten netjes op.

Toch zijn er mensen die dit niet doen. Gaat het om kleine bedragen dan zal dit vaak geen probleem vormen.

Conclusie TikTok affiliate marketing

Ben je online veel actief en vind je sociale media leuk? Dan is TikTok-affiliate marketing een geweldige manier om geld te verdienen. Dit doe je door producten te promoten. Het kan in het begin lastig zijn om een geschikte niche kiezen. Ook kun je moeite hebben met het maken van interessante en boeiende video’s.

Er zijn wat cursussen die je hierbij helpen. Mijn ervaring is dat een cursus niet echt meerwaarde biedt, behalve dan voor de aanbieder die veel geld aan jou verdient. Door veel met TikTok bezig te zijn en te kijken hoe anderen dit aanpakken leer je veel meer. Wanneer je het eenmaal onder de knie hebt is het een hele leuke manier om online geld te verdienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.