Bijgewerkt: 27 maart 2023

Je hebt een verzekering en zoekt tips om deze verzekering op te lichten. Je weet vast wel dat dit verzekeringsfraude is. Valt hier ook wat aan te verdienen? Ik zocht dat voor jou uit.

Cijfers over verzekeringsfraude

Je bent niet de eerste met het idee om de verzekering op te lichten. Dit laten de cijfers over verzekeringsfraude zien. De autoverzekering, opstalverzekering en inboedelverzekering worden het vaakst opgelicht. Hierna volgen de aansprakelijkheidsverzekering en de zorgverzekering. Uit cijfers blijkt dat meer mannen dan vrouwen zich schuldig maken en verzekeringsfraude. Het zijn dan met name mensen in de leeftijd tot 30 jaar.

Woon je in Flevoland dan drukt er een stempel op je. In Flevoland wordt namelijk de meeste verzekeringsfraude gepleegd. Dit hoeft niet direct met jou te maken te hebben, maar je bent toch gewaarschuwd. Misschien dat verzekeraars de Flevonaren extra in de gaten houden. Je weet het maar nooit.

Wat levert verzekeringsfraude op?

Alle fraudeurs bij elkaar weten verzekeraars jaarlijks voor meer dan 10 miljoen euro op te lichten. Dat is een flink bedrag. Daar zijn niet alleen verzekeraars maar ook de brave burger de dupe van. Door verzekeringsfraude moeten verzekeraars hun premie verhogen. Jij als brave borst betaalt dus netjes mee aan de schade die door deze fraude ontstaat.

Zelf de verzekering oplichten? Dit levert je tussen de €50 en meer dan €1000 per keer op. Het hangt er natuurlijk helemaal vanaf welke schade je aangeeft. Met name fraude met betrekking tot autoverzekeringen loont. Ook schade aan de inboedel opgeven is een lucratief zaakje.

Tips verzekering oplichten: doen of niet?

Het oplichten van de verzekering heeft een aantal voor- en nadelen. Het is duidelijk: je wordt er financieel beter van. Het heeft echter ook een aantal nadelen. Word je betrapt, dan zet de verzekeraar jouw verzekering stop. Mogelijk doet deze ook nog eens aangifte tegen jou. Dit levert je een geldboete of in het ergste geval een gevangenisstraf op. Daarnaast wordt het heel moeilijk om als fraudeur een nieuwe verzekering af te sluiten.

Mijn advies: doe het niet. Word een echte GeldKip en verdien je geld op een eerlijke manier.

Een aantal tips voor het oplichten van de verzekering

Het is echt fout om de verzekering op te lichten! Toch blijf je doorlezen, omdat je hoopt dat je tips vindt. Geef ik je die tips niet, dan doet een ander het wel. Daarom hieronder een paar eenvoudige tips (maar die had je ook zelf kunnen bedenken):

  • Geef iets van waarde op
  • Zorg voor een goed verhaal
  • Een (nep) getuige is wel zo handig
  • Vraag verlof op je werk aan

Dit laatste is bedoeld voor het geval je gepakt wordt. Niet alleen de rechtszaak maar mogelijk ook de gevangenisstraf kost je een hoop tijd.

Dit is de pakkans

In 2017 werden er 32.000 gevallen van mogelijke verzekeringsfraude onderzocht. Bij ruim een derde hiervan ging het daadwerkelijk om fraude. De pakkans bedraagt hiermee tussen de 15% – 30%. Het risico is best wel groot. Is het jou die paar tientjes waard, of ga je op zoek naar een eerlijke manier om geld te verdienen? Kijk dan eens verder op deze website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.