Bijgewerkt: 27 maart 2023

Geld maakt niet gelukkig, maar het helpt wel. Van 1 euro 2 euro maken oftewel je geld verdubbelen: hoe doe je dat? Leer hoe je jouw €1 naar €2 laat groeien. Dit doe je niet in één dag, hier is tijd en vooral veel geduld voor nodig. Let op dat onderstaande methoden niet voor iedereen geschikt zijn.

Snel geld verdienen versus investeren voor de lange termijn

Er zijn verschillende methoden van geld verdienen. Je vindt op het internet heel wat verhalen over snel geld verdienen. Laat ik realistisch zijn: dit is vaak niet mogelijk. Tenzij je een financieel risico neemt en je bezighoudt met risicovolle beleggingsproducten. Wil je van 1 euro 2 euro maken, dan kom je vaak uit bij investeren voor de lange termijn.

Wat is van 1 euro 2 euro maken?

Met €1 kun je niet veel, net zo min met €2. Waarom zou je dan van €1 toch nog €2 maken? Hiermee bedoel ik dat jij jouw geld verdubbelt. Dit doe je continu weer, waardoor jouw inleg of vermogen groeit. Je begrijpt vast wel dat je hier heel wat tijd in moet steken. Hieronder leg ik je uit hoe je dit doet. Vijf bekende methoden.

1. Beleggen in aandelen of cryptomunten

De meest populaire methode is beleggen voor de lange termijn. Hierbij investeer je in een groot of bekend aandeel. Belangrijkste is dat je hier vertrouwen in hebt, met de hoop dat de koers stijgt. Speculeren is risicovoller, maar levert je wel meer geld op. Met speculeren ben je niet echt geïnteresseerd in het aandeel of de cryptomunt zelf, maar in de winst.

De koers van een cryptomunt (cryptocurrency) kan flink stijgen of dalen. Koersverschillen van 10% per dag zijn heel normaal. Speculeren doe je met aandelen met een hefboomeffect. Hoe werkt dit? Stel je wilt €20 investeren. Een aandeel kost €5, waardoor je normaal 4 aandelen kunt kopen. Werk je met een hefboom van 20, dan is iedere euro stijging gelijk €20 waard. Je moet wel het risico goed in acht nemen: bij een daling van de koers wordt jouw investering een stuk minder waard. Je speculeert dus op een stijging. Risicovol, maar hiermee verdubbel je met wat geluk in korte tijd je inleg.

2. Geld vragen (collecteren)

In 2013 gingen twee jongeren met een collectebus de straat op. Hun doel: 1 miljoen euro ophalen. Gewoon door aan verschillende mensen een bijdrage van €1 te vragen. Of het ze is gelukt, is nog steeds onduidelijk. Wel is het een goed idee om dit zelf eens te doen. Wist je dat bedelen niet in elke gemeente is toegestaan? Er zijn echter ook veel gemeentes waar je gewoon vergunningsvrij mag collecteren of bedelen. Lees het artikel geld krijgen van rijke mensen, misschien is dit iets voor jou! Tip: een redelijk gevulde collectebus nodigt uit tot het geven van meer geld. Laat die euro’s rinkelen en verdubbel ze.

3. Zelf producten maken en verkopen

Verdubbel je inleg door zelf producten te maken. Koop wat bolletjes wol en haak de mooiste knuffels. Bestel grondstoffen en maak kaarsen, sleutelhangers of andere hebbedingetjes. Zo maak je van €1 al snel €2. Leuk en ook nog eens winstgevend. Het enige wat je hiervoor nodig hebt zijn een goed idee, materialen en natuurlijk een verkoopkanaal. Tip: ga naar Aliexpress.com en bestel spotgoedkoop je materialen. Houd rekening met de leveringstijd.

4. Adverteren en advertenties verkopen

Adverteren kost geld, hoe kan dit dan jouw geld verdubbelen? Het klinkt ook een beetje raar, adverteren en tegelijkertijd advertenties verkopen. Ik leg jou uit hoe dit in elkaar zit. Start een leuke blog/ website en plaats hier een artikel op. Verkoop eerst advertentieruimte en plaats een advertentie rondom je blog. Dit kan heel goed via Tradetracker of Daisycon, een toegankelijk platform waarmee je geld verdient. Vervolgens plaats jij je blog via een advertentie op social media. Op deze manier breng jij jouw blog onder de aandacht. Dit trekt gegarandeerd meer bezoekers naar je blog. Hoe meer bezoekers, hoe hoger je inkomen. Zo verdubbel jij jouw ingelegde euro. Slimme bloggers kunnen op deze manier maandelijks €500 of meer verdienen.

5. Maaltijden verkopen

Koop jij altijd teveel of vind je het leuk om voor anderen te koken? Verkoop je maaltijd en verdien hier geld mee. Dit doe je via de website thuisafgehaald. Mensen vragen tussen de €4 en €5 per maaltijd. Er zijn hobbykoks die al meer dan 8000 maaltijden hebben verkocht.  Dit is voor meer dan €35.000! Thuis koken kan dus zeer lucratief zijn.

Hierboven vond je vijf methode om van 1 euro 2 euro te maken. Er zijn echter nog veel meer manieren. Denk maar eens en het verhuren van je gereedschap, bijles geven of een garagesale. Heb jij nog een goed idee? Laat het in een reactie hieronder weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.