Bijgewerkt: 27 maart 2023

Geld krijgen zonder er iets voor te hoeven doen: wie wil dat nu niet? Helaas is het mij nog nooit gelukt. Misschien jou wel. In een aantal gevallen kun je geld krijgen van rijke mensen. Ontdek of jij de gelukkige bent.

Wanneer ben je rijk?

Tja, wanneer ben je eigenlijk écht rijk? Je bent in ieder geval een GeldKip wanneer je financieel niets tekort komt. Je ligt niet wakker van openstaande rekeningen en kunt optimaal van het leven genieten. Daar hoef je niet stinkend rijk voor te zijn, maar wanneer ben je rijk in de zin van stinkend maar dan ook stinkend rijk?

Quest zocht het uit. Volgens het CBS ben je miljonair wanneer de waarde van al je bezittingen minimaal 1 miljoen euro bedraagt. Dit is exclusief de woning. Opvallend genoeg is een op de vijf miljonairs een doodgewone boer. Het boerenbedrijf kan namelijk meer dan 1 miljoen waard zijn. Ben je vrouw, dan is het geen slecht idee om toch eens mee te doen met het programma Boer Zoekt Vrouw.

Zo word je miljonair

Je wordt niet als miljonair geboren. Je kunt een hoop geld erven, maar dan heb je dat niet zelf bij elkaar verdiend. Hoe word je miljonair? Door open te staan voor een nieuwe kansen, zonder je bedrijf of bezittingen op het spel te zetten. Genieten van het leven zonder onnodig kapitaal weg te gooien. Maar vooral op zoek te gaan naar investeringen en waarde. De meeste miljonairs hebben meerdere inkomstenbronnen. Mocht de een wegvallen, dan is er altijd nog een back-up.

Maar goed, je bent nu nog geen miljonair. Daarom bezoek je de website GeldKip om erachter te komen of je wat geld van rijken los kan peuteren.

Geld krijgen van rijke mensen: hoe krijg je het voor elkaar?

Chris Oomen, directeur van zorgverzekeraar DSW, gaf in 2014 zijn jaarsalaris weg. De gelukkige ontvanger was de voedselbank. Dit deed hij omdat hij weet hoe het is om in armoede te leven.

In 2010 startte Warren buffet het project The Giving Pledge. Dankzij dit project hebben 40 miljardairs de helft van een vermogen aan goede doelen gegeven. Dit zijn niet de enige twee voorbeelden, rijken geven wel vaker een deel van hun vermogen weg.

Hoe krijg ik geld van rijke mensen in handen?

Ja ja, ik hoor je denken: hoe kom ik aan dat geld? Hieronder 5 keer een plan van aanpak.

1. Durf te vragen

Voor daklozen is het dagelijkse kost: om geld vragen. Waarom zou je ook niet eens een poging wagen? Je hoeft niet op een stukje karton op straat te gaan liggen. Je kunt ook gewoon rechtstreeks aan rijke mensen om geld vragen. In 2010 plaatste een toen 27-jarige Amerikaanse knul een video op YouTube. Hierin vroeg hij de rijkste Amerikanen om hem een bedrag van $1 miljoen te schenken. Tot zijn eigen verbazing gaf iemand hem ook echt 1 miljoen dollar. Zomaar, zonder dat hij hier iets voor hoefde te doen. Trek de stoute schoenen aan en probeer het zelf. Niet geschoten is altijd mis.

2. Kom met een geweldig idee

Misschien loop je al jaren met een geweldig idee rond. Ik had 25 jaar geleden het idee voor een droogmolen met regenkap, zodat de was altijd buiten kon blijven hangen. Nooit iets met dit idee gedaan. Jaren later kwam dit product op de markt. Soms ben je net wat eerder met je ideeën maar durf je deze niet naar buiten te brengen. Totdat een ander hiermee komt. Heb jij een idee maar weet je niet of dit iets wordt? Rijken zijn altijd op zoek naar bijzondere investeringen. Start een crowdfunding op of kijk eens op de website geldvoorelkaar.nl. Mocht jouw idee echt uniek zijn, vraag hier dan wel eerst patent op aan voordat je dit naar buiten brengt. Dit voorkomt dat een ander er met jouw idee van doorgaat.

3. Start een goed doel

Er zijn al plenty goede doelen, maar misschien niet het goede doel van jouw dromen. Niets houd je tegen om dit goede doel zelf op te starten. Dit vraagt wel wat voorbereiding, vooral met betrekking tot de ontvangen donaties. Dit mag je namelijk niet in eigen zak steken. Natuurlijk mag je jezelf wel belonen voor het werk dat je verricht. Heb je een goed doel dat mensen aanspreekt, dan is het niet moeilijk om geld te krijgen van rijke mensen.

4. Trouw een miljonair

Tja, je kunt natuurlijk ook gewoon met een miljonair trouwen. De slimme miljonair zal niet in gemeenschap van goederen willen trouwen, waardoor de erfenis mogelijk aan je neus voorbijgaat. Je kunt tijdens het huwelijk wél profiteren van het feit dat je stinkend rijk bent. Waar vind je een vrijgezelle miljonair? Speciale relatiebureaus richten zich op de allerrijksten. Je kunt ook online daten. Miljonairdating.net is een online datingbureau voor miljonairs, maar ook voor mensen met een normaal inkomen. Je kunt je echter afvragen of de ingevoerde inkomens wel zo betrouwbaar zijn.

5. Sluit een lening af

Tja, wanneer bovenstaande 4 methoden niet werken, sluit je gewoon een lening af. Hierbij krijg je ook geld van rijke mensen, alleen moet je het wél terugbetalen. Met een slimme aanpak ga je voor de laagste rente. Stap dus niet zomaar op de eerste de beste bank af.

[do_widget id=text-19

Bereken zelf hoeveel je kunt lenen. Hoef je gelukkig niet meer bij rijke mensen te bedelen, want zo voelt het soms wel. Vind ik dan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.