Het investeren in crypto kijken veel mensen welke cryptocurrency gaat stijgen. Maar wanneer je een slimme Geldkip bent kijk je juist welke crypto gaat dalen. Dat zijn namelijk de munten die je goedkoop oppakt. Om ze vervolgens tegen winst te verkopen. Welke cryptocurrency gaat dalen? Mijn top 5 van 2023.

Deze cryptocurrency gaat dalen

Bitcoin is de allereerste en grootste cryptocurrency. Deze heeft veel naamsbekendheid en veel mensen hebben hem in hun portefeuille. Natuurlijk is dit niet de enige crypto, er zijn meer dan 4000 verschillende coins en tokens.

Veel beleggers investeren voor de lange termijn. Maar je hebt ook daytraders, die handelen dagelijks. Hierbij gaan ze voor kleine winsten. In een jaar tijd kan dit toch aardig oplopen.

Een aparte beleggingsstrategie is bij dalende koersen aankopen en vervolgens weer met winst verkopen. Hierbij moet je weten welke cryptocurrency gaat dalen. Bekijk hieronder mijn top 5.

Shiba Inu Coin

De meme-coin Shiba Inu bestaat sinds 2020. In oktober 2021 stond de koers met ruim 27.000.000% hoger. De shibarmy wil de koers naar één dollarcent en later zelfs naar 1 dollar jagen. Of dit gaat lukken is sterk de vraag, er zijn namelijk veel te veel munten van in omloop. Toch is deze cryptocurrency erg geliefd. Het heeft veel holders en volgers op Twitter. Bovendien is dit een van de meest besproken cryptocurrency op social media.

Koersen kunnen dagelijks wel 10% of meer wisselen. Dat deze cryptocurrency vroeg of laat sterk gaat dalen, daar is geen twijfel over mogelijk. Juist op het moment van daling moet je hem oppakken. De kans is namelijk groot dat hij hierna weer stijgt. Lekker, die winst.

Dogecoin

Shiba Inu wordt als de dogecoin killer gezien. Sterker nog, het is de munt gelukt om een hogere marktwaarde dan dogecoin te hebben. Sinds oktober 2021 concurreren deze twee sterk met elkaar. Uiteindelijk zal dogecoin dit niet eeuwig volhouden en vroeg of laat het onderspit delven. Dit is terug te zien in een fikse koersdaling. Waarschijnlijk gevolgd door een (kleine) stijging.

Op de lange termijn zal de koers van dogecoin zeker weer opklimmen. Bekijk het op de lange termijn, dan kan deze cryptocurrency een stuk meer waard zijn.

Bitcoin

Welke cryptocurrency gaat dalen? Natuurlijk mag bitcoin niet in dit rijtje ontbreken. Sinds de oprichting (2009) is de prijs langzaam gestegen. Van minder dan 1 cent naar meer dan € 55.000 (november 2021). Begin 2023 is dit teruggezakt naar 15.000 euro. Een stijging die al enkele weken duurt gaat altijd gepaard met een daling. Dalingen van 7% of meer op een dag zijn helemaal niet vreemd.

Houd de koers van bitcoin goed in de gaten. Wanneer de daling is ingezet kan het hard gaan. Soms vindt er een daling van wel 25% of meer plaats, verspreid over enkele dagen tot weken. Ook dit is geen vreemd verschijnsel.

Loopring

De cryptocurrency loopring was in november 2021 ontzettend hard gestegen. Op een bepaald moment stond de koers op +700%, en dat in slechts één maand tijd. Uiteindelijk moesten beleggers een adempauze nemen. In januari 2023, toen hij op € 0,18 stond, gaf ik een kooptip voor deze munt. In maart 2023 staat hij op € 0,28. Als deze crypto gaat dalen pak ik hem weer op.

Pundi X

De cryptocurrency Pundi X bestaat sinds 2017. Het gaat hier om een betaalsysteem voor winkels. Feitelijk kun je met crypto in supermarkten betalen. Vooral in Azië is Pundi X succesvol. In Europa trekken we hier niet zo hard aan. In april verdween de oude NPXS munt en maakte plaats voor de nieuwe munt. Op dat moment vond er een flinke uitverkoop plaats. Van € 6 zakte de koers in twee maanden tijd naar € 0,56. In november 2021 is dit wat opgeklommen naar € 1,29, begin 2023 weer terug naar 30 cent.

Duidelijk is dat we in Europa niet van Pundi X houden. De koers zal ooit wel weer opklimmen maar tussendoor ook weer sterke dalingen kennen. Houd dit in de gaten. Iets wat niemand wil hebben is misschien wel hartstikke interessant.

Zo beleg je in cryptocurrency

Bovenstaande top vijf is gebaseerd op persoonlijke verwachtingen. Dit is dus geen toekomstvoorspelling, die kan niemand doen. Beleg alleen met geld dat je kunt missen. Houd er rekening mee dat je alles kwijt kunt raken. Doe zelf onderzoek, dit is de beste methode.

Hoe beleg je in cryptocurrency? Maak allereerst een handelsaccount op een platform aan. Meld je bij Bitvavo aan en ontvang de eerste € 1000 handelen gratis. Doe dit via onderstaande link, anders loop je die bonus mis.

Vervolgens stort je geld en start je met de aankoop van cryptocurrency.

Buy when there’s blood in the streets

Hoe slechter de cryptomarkt, hoe beter je kansen. Kopen wanneer de straten bloedrood zijn valt onder tegendraads beleggen. Deze beurswijsheid komt van de Britse edelman Baron Rothschild (18e eeuw). Hij werd stinkend rijk door na paniek op de slag bij Waterloo tegen Napoleon te kopen.

Met tegendraads beleggen ga je tegen het sentiment of de markttrend in. Bedenk dat de markt altijd onderhevig is aan kuddegedrag. Dit wordt versterkt door hebzucht en angst. Hierdoor is de markt altijd over- of onderprijsd.

Warren Buffet, die een fortuin verdiende met dezelfde techniek, deed deze uitspraak: “wees bang als anderen hebzuchtig zijn, en hebzuchtig als anderen bang zijn”. Bedenk wel dat tegendraads beleggen riskant is. Bovendien kan het lang duren voordat je op winst staat. Aan de andere kant kun je hier fors mee verdienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.