Bijgewerkt: 27 maart 2023

Iemand met een managementfunctie, een online marketeer of een consultant verdient makkelijk 5000 euro per maand. Dat zijn van die beroepen met prachtige salarissen. Je zou denken dat je voor een dergelijk beroep een diploma nodig hebt. Nee hoor, er zijn ook mensen die € 5000 per maand verdienen zonder dat ze hier een opleiding voor gevolgd hebben.

De best betaalde beroepen

Een chirurg of advocaat, twee beroepen die ontzettend goed ver dienen. Deze mensen zitten makkelijk op € 10.000 per maand. Appeltje eitje? Nee, met een dergelijk beroep heb je een jarenlange studie achter de rug. Misschien is de studieschuld wel hoger dan het jaarlijks inkomen.

Hieronder laat ik je 7 beroepen zien waarvan ik zeker weet dat je er 5000 euro per maand mee verdient.

1. Artsen en specialisten in de geneeskunde

Ja je weet het vast wel maar ik peper het er graag nog eens in: als arts of specialist in de geneeskunde heb je altijd een goed salaris. Natuurlijk is het zo dat de huisarts minder verdient dan de bijzondere chirurg. Maar dan nog, als huisarts heb je ook niks te klagen.

Afhankelijk van het specialisme ligt het salaris van een arts tussen de 5000 en meer dan 10.000 euro per maand. Daar kun je alleen maar van dromen. Helaas is het niet mogelijk om zomaar arts of specialist in de geneeskunde worden. Je moet er heel wat opleidingen voor volgen. Daarnaast krijg je in dit beroep veel met hoge werkdruk en stress te maken. Daar moet je maar tegen kunnen.

2. Advocaten

Heb je al eens een advocaat ingehuurd? Dan weet je dat deze zonder schaamte 200 euro of meer per uur in rekening brengt. Het is dan ook niet gek dat het gemiddeld salaris van een advocaat op meer dan € 5000 per maand ligt.

Ook het beroep advocaat ligt niet zomaar voor het oprapen. Je moet een bacholor- en masteropleiding in de rechten behalen. Hierna moet je nog eens een beroepsopleiding volgen bij de Nederlandse Orde van Advocaten. Je bent minimaal vijf jaar aan het studeren. Het alternatief is jurist worden, dat kan met alleen een bachelor- en masterdiploma. Juristen verdienen minder dan advocaten.

3. Managers

Een manager is iemand die verantwoordelijk is voor het plannen, organiseren en leiden van een organisatie. Veel managers werken binnen de financiën, technologie en gezondheidszorg. Het gemiddeld salaris van een manager ligt op € 5500 per maand. Soms hoger maar dit kan in een aantal situaties ook lager zijn.

4. IT- professioneels

Vroeger, toen er nog niet zoveel vraag was naar IT-professionals, lag het salaris een stuk lager. Nu informatietechnologie de toekomst heeft verdien je als IT-professional en salaris van minimaal 5000 euro per maand. Een en ander hangt wel weer van de functie en het niveau af.

Startende IT-ers beginnen bij ongeveer € 2500 per maand. Het zijn vooral de hooggekwalificeerde IT-ers zoals data-analisten en software-architecten die het grote geld binnenhalen.

5. Sales professionals

Als je goed bent in de verkoop dan ligt de wereld aan je voeten. Accountmanagers en salesmanagers verdienen tot meer dan 5000 euro, elke maand weer. Ze krijgen niet alleen een basissalaris maar ook commissie op verkoopresultaten. Dat zorgt ervoor dat het salaris zo hoog ligt.

6. Ondernemers

Sommige ondernemers realiseren een mooi inkomen vanaf 5000, oplopend tot wel 20.000 euro per maand. Dit is afhankelijk van het succes van een bedrijf.

7. Ingenieurs

Een ingenieur werkt op verschillende gebieden zoals werktuigbouwkunde, elektrotechniek of civiele techniek. Tegenover dit moeilijke werk staat altijd een hoog salaris, daar kun je van op aan.

Manieren om 5000 euro per maand te verdienen

Afhankelijk van je vaardigheden, interesses en ervaring kun je makkelijk € 5000 per maand verdienen. Weet je niet waar je moet beginnen? Fijn dat je bij Geldkip bent uitgekomen want ik laat je vijf methoden zien om dit te realiseren.

Online producten verkopen

Laat het internet niet links liggen. Met de komst van e-commerce is het steeds makkelijker geworden om online producten te verkopen. Start zelf een webshop of verkoopproducten op een platform zoals Marktplaats of eBay.

Dropshipping is een populair en goedkoop alternatief. Hierbij koop je geen producten en Laat leg je dus ook geen voorraad aan. Je laat klanten een bestelling plaatsen en regelt rechtstreeks met de fabrikant of de groothandel de verzending naar de klant. Jij loopt niet het risico bij verzending en je bespaart een hoop kosten voor inkoop en opslag.

Investeren in vastgoed

Voor deze manier heb je wel een startkapitaal nodig. Koop en verhuur vastgoed, dit levert je een mooi rendement op. Een andere optie is vastgoed kopen, opknappen en tegen een betere prijs doorverkopen.

Lastig om aan een startkapitaal te komen? Er zijn bedrijven die je de mogelijkheid te bieden om tegen een klein bedrag of een maandelijkse inleg en vastgoed te investeren. Kijk wel even of de rendement interessant genoeg zijn en hoe het met de voorwaarden zit.

Handelen in cryptocurrency

Een gewaagde de methode om 5000 euro per maand te verdienen. Je loopt veel financieel risico maar wanneer je het goed aanpakt is het zeker mogelijk om hier een volwaardig inkomen uit te halen. Het is belangrijk dat je bij een betrouwbaar platform handelt. Wanneer je bij Bitvavo (Nederlands platform) een account aanmaakt handel je de eerste € 1000 gratis. Handig om uit te proberen.

Kijk van tevoren hoeveel je wil investeren. Je kunt ook maandelijks een bedrag in crypto steken. Waar je ook voor kiest, houd er rekening mee dat je financieel verlies kunt lijden. Handel daarom alleen met geld dat je kunt missen.

Aan de slag als freelance

Ben je goed in het ontwerpen van websites, het schrijven van artikelen of programmeren? Misschien vind je het leuk om anderen met administratieve taken te helpen of te coachen. Ook het opruimen van zolders of garages of misschien wel boodschappen doen zijn leuke taken.

Als freelancer bied je zelf je diensten aan. Je bepaalt ook wat je wil verdienen, al moet dit richting de klant realistisch zijn. Daarnaast ben je zelf verantwoordelijk voor het voeren van een goede administratie en de belastingaangifte.

Start je eigen bedrijf

Nee, een freelancer hoeft geen ondernemer te zijn. Maar een ondernemer is wel een freelancer. Het verschil? Een bedrijf staat bij de KvK geregistreerd. Bovendien moet je bijna altijd btw bij je klanten in rekening brengen. Als ondernemer heb je veel verplichtingen maar ook een aantal rechten. Vooral de fiscale rechten zijn interessant want je houdt net zo meer over.

Je hebt eerder in dit artikel al kunnen lezen dat ondernemers best hoge omzetten kunnen behalen. Na aftrek van bedrijfskosten en het betalen van inkomstenbelasting verdient de gemiddelde ondernemer tussen de 3000 en 8000 euro per maand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.