Heb je al eens van de website wish.com en de Wish app gehoord? Dit bedrijf is vergelijkbaar met eBay en AliExpress. Bedrijven en fabrikanten verkopen hun producten rechtstreeks aan de consument. Dit betekent lage verkoopprijzen. Hoe betrouwbaar is Wish? Ontdek alles over deze webshop.

Zo werkt de webshop Wish

Wish is een online e-commerce bedrijf. Het werd in 2010 opgericht door twee voormalige programmeur ’s bij Google en Yahoo. Hoe werkt webshop Wish? Het is een soort overkoepelende webshop waar talloze bedrijfjes en fabrikanten hun producten aanbieden.  Mensen kopen dus vaak rechtstreeks bij de fabrikant. Het concept lijkt op dat van eBay en AliExpress.

[do_widget id=custom_html-2]

Je kunt niet alleen bestellen via de website maar ook gebruik maken van de Wish app. Deze is te downloaden in de Google Play Store en op iTunes. In de Wish app vind je meer dan 200 miljoen verschillende producten. Het voordeel van de Wish app is dat je snel en gemakkelijk bestelt, waar je ook bent.

Wish: van welk land?

Je bestelt iets op de website wish.com of via de Wish app. Uit welk land bestel je dan eigenlijk? Op de webwinkel Wish zijn voornamelijk Chinese handelaren en fabrikanten actief. Belangrijk om te weten, omdat je rekening moet houden met eventuele douanekosten. Hoe dit precies zit, lees je verderop in het artikel.

Vergelijk producten van Wish eens met deze (vergelijkbare) Nederlandse webwinkel. Wat is het prijsverschil?

Is Wish betrouwbaar?

De grote vraag: is Wish betrouwbaar? Er is geen verschil tussen de website wish.com of the Wish app. Beiden werken hetzelfde en je bestelt ook bij hetzelfde bedrijf. Webshop Wish werkt gelijk als eBay of AliExpress. Je bestelt en betaalt online. Vervolgens is het wachten op de levering van je product of producten.

De levertijd kan soms lang op zich laten wachten. Sommigen hebben hun product binnen een week binnen, terwijl andere enkele weken moeten wachten. Dit hangt er helemaal vanaf wanneer de aanbieder het pakket kan verzenden. Dit moet namelijk per boot of vliegtuig richting Nederland. Je kunt je voorstellen dat aanbieders zoveel mogelijk pakketten tegelijk proberen te verzenden: dit scheelt in de verzendkosten.

Is Wish betrouwbaar wanneer het op ruilen aankomt? Ja, je kunt een product altijd ruilen.

Het komt wel eens voor dat na betaling een bestelling geannuleerd wordt. Het is dan belangrijk om direct je geld terug te eisen. Dit kan via support@wish.com.

Er zijn soms leveringsproblemen. Ook zien we meldingen van mensen die problemen hebben met het terugkrijgen van hun geld, bijvoorbeeld bij een defect product (bron). Om dit te voorkomen, betaal je het liefst met een creditcard (eventueel aan PayPal gekoppeld).

Waarom is Wish zo goedkoop: over de kwaliteit

Kijk eens rond op wish.com of in de Wish app. Het zal je al snel opvallen dat producten erg goedkoop zijn. Chinezen staan nu eenmaal niet bekend om de hoge kwaliteit producten. Made-in-China betekent dan ook vaak een mindere kwaliteit dan we gewend zijn. Houd er dan ook rekening mee dat de producten minder lang meegaan. Dit geldt overigens niet voor alles, maar dat weet je van tevoren niet.

Producten van lage kwaliteit zijn goedkoper, dat is een feit. Dit verklaart gelijk waarom Wish zo goedkoop is.

Koop je iets vanuit de Wish app of op de website en ben je niet tevreden over de kwaliteit? Je kunt het altijd ruilen. Je moet je echt afvragen of dit ook verstandig is. Vaak kost het terugsturen en wachten op je geld meer dan dat je het product houdt. Dit geldt natuurlijk niet voor duurdere en kostbare producten.

Wish en douanekosten

Je bestelt iets uit het buitenland. Krijg je bij wish.com of bij de Wish app te maken met douanekosten? Dat hangt er helemaal van af. Bestel je iets met een waarde tot €22, dan betaal je geen btw. Toch kan het voorkomen dat jouw product minder dan €22 heeft gekost, en je uiteindelijk toch btw moet betalen. Hoe zit dat?

Wish.com of de Wish app geeft op jouw pakket altijd de waarde van het product aan. De douane kan dit steekproefsgewijs controleren. Soms twijfelt de douane of maakt bij een steekproef een verpakking open. Er wordt dan gekeken naar de Europese waarde van het product, dus niet de Chinese waarde. Kost een product in China bijvoorbeeld €20, dan kan dit in Europa zomaar €40 kosten. In dit geval wordt de waarde op €40 vastgesteld. Je krijgt te maken met btw. Dit bedraagt in de meeste gevallen 21%.

Voor alle pakketjes met een waarde tussen €22 en €150 betaal je dus btw van 21%. Wanneer het pakketje meer waard is dan €150, betaal je ook nog eens douanerechten. Let op: in de toekomst betaal je óók btw voor pakketjes met een waarde lager dan € 22.

Let ook op met inklaringskosten. Dit betaal je bij pakketjes met een waarde vanaf €22. De inklaringskosten kunnen per postbedrijf verschillen maar liggen ergens tussen de €10 en €17,50.

Wish app downloaden en installeren

Wil je ook wat bij Wish bestellen? Heb je een smartphone, dan is de app heel erg praktisch. De Wish app download is beschikbaar voor Android- en iOS toestellen. De Wish app installeren is heel eenvoudig: na het downloaden begint de installatie vanzelf. Je moet je nu alleen nog even aanmelden bij Wish. Dit doe je door het aanmaken van een nieuw account.

Wish app verwijderen van een Android toestel gaat als volgt:

 • Ga naar de app Play Store
 • Tik linksboven op het menu (drie streepjes)
 • Selecteer mijn apps en games
 • Tik op geïnstalleerd
 • Tik op de Wish app
 • Tik op verwijderen
 • De Wish app is nu verwijderd van je Android toestel
 • Wish app iPhone verwijderen kan via de instellingen:
 • Open de instellingen app
 • Tik op algemeen, opslag en gebruik
 • Kies onder opslag voor beheer opslag

Klaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.