Bijgewerkt: 30 maart 2023

Haal een jaarinkomen van 100.000 euro

Een modaal inkomen ligt rond de € 37.000 per jaar. Stel je voor dat je meer dan het dubbele verdient. 100.000 euro per jaar verdienen lijkt ver weg, maar eigenlijk is het dichterbij dan je denkt. Je moet het gewoon in hapklare brokjes opdelen. Dan wordt het ineens een stuk makkelijker om een ton per jaar te verdienen.

Gemiddelde salaris in Nederland

Eerst even iets over het gemiddeld salaris in Nederland (modaal inkomen). Dit ligt in 2023 rond de € 37.000. Dit is gebaseerd op gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het modaal inkomen betreft alle sectoren en beroepsgroepen in Nederland.

Het salaris kan uiteraard verschillen per sector, functie en werkervaring. Over het algemeen ligt het salaris in Nederland iets lager dan in buurlanden zoals België en Duitsland.

Een belangrijke factor die invloed heeft op het salaris is het opleidingsniveau. Hoe hoger de opleiding, hoe hoger het algemeen het salaris. Meestal dan. Daarnaast zijn er verschillen tussen mannen en vrouwen, waarbij mannen vaak hogere salarissen hebben dan vrouwen. Helaas is dat nog steeds zo.

Gemiddelde salaris in België

Het gemiddelde bruto jaarsalaris in België ligt rond de 43.000 euro, wat iets hoger is dan het gemiddelde salaris in Nederland. Ook in België zijn er grote verschillen tussen sectoren en functies. Zo hebben mensen in de financiële sector en de IT-sector vaak hogere salarissen dan mensen in de zorg of de horeca.

Een belangrijke factor die invloed heeft op het salaris in België is de taal. Mensen die zowel Nederlands als Frans spreken hebben vaak een hoger salaris dan mensen die maar één taal spreken. Ook het opleidingsniveau is van invloed op het salaris. Mensen met een hogere opleiding hebben vaak hogere salarissen dan mensen met een lagere opleiding.

Aantal mensen die 100.000 euro per jaar verdienen

Je weet nu wat het modaal inkomen voor Nederland en België is. Hoeveel mensen verdienen 100.000 euro per jaar of misschien wel meer? Slechts een klein percentage van de bevolking verdient 100.000 euro per jaar. Volgens gegevens van het CBS verdiende in 2023 minder dan 1% van de werkenden in Nederland een inkomen van meer dan 100.000 euro bruto per jaar.

Mogelijkheden om 100.000 euro per jaar te verdienen

Voor velen lijkt het heel lastig om € 100.000 per jaar aan inkomen te realiseren. Maar met de juiste strategieën is dit nog haalbaar. Je moet het in kleine partjes opdelen. Kijk maar eens:

  • € 100.000 per jaar
  • € 8333 per maand
  • € 383 per dag (261 dagen per jaar werken)
  • € 47,90 per uur (8 uur per dag werken)

Zie je dat het ineens veel realistischer is om aan een ton per jaar te komen? Ik laat je nu zien hoe je dit realiseert.

Ondernemen: start je eigen bedrijf en verdien € 100.000!

Je kunt natuurlijk naar de best betaalde baan zoeken. Maar het is veel makkelijker om een eigen bedrijf te starten. Hierbij streef je naar groei en winst. Dat is een hele uitdaging maar de potentie om hier veel mee te verdienen is wel aanwezig.

Voordat je een onderneming start moet je weten wat je gaat doen, en op welke manier. Je beschikt over een sterke ondernemersgeest en bent bereid om risico’s te nemen. Je hebt goede Vaardigheden in marketing, financiën en strategisch management. Of je bent bereid om hier een professional voor in te huren.

Werk eerst aan een gedegen businessplan. Het heeft geen zin om zomaar iets te starten omdat jou dit zo leuk lijkt. Doe onderzoek naar de markt en de concurrentie. Dan zie je ook waar je kansen liggen.

Salesfuncties

Verkopers in high-end industrieën zoals vastgoed of private banking hebben vaak hoge salarissen en verdienen bonussen op basis van hun prestaties. Dit vereist wel uitstekende communicatie- en onderhandelingsvaardigheden. Ook moet er een proactieve houding aanwezig zijn. Het is namelijk belangrijk om leads te genereren en klanten te behouden.

Werken in de IT-sector

Ook in loondienst kun je een ton per jaar verdienen, al zal dit niet snel voorkomen. Het zijn voornamelijk zelfstandigen die dit realiseren.

IT-gerelateerde functies, zoals software-ontwikkelaars, hebben een hoge vraag en daarom vaak hoge lonen. Natuurlijk heb je een grondige kennis van programmeertalen en technologieën nodig. Net als het vermogen om problemen op te lossen en te werken in teamverband.

Specialistische beroepen

Specialistische beroepen zoals artsen, advocaten of consultants vereisen jarenlange opleiding en vaak ook ervaring. Aan de andere kant levert dit zeer hoge salarissen op. Deze beroepen vereisen vaardigheden zoals kritisch denken, probleemoplossing, communicatie en samenwerking. En niet te vergeten: een diepgaande kennis van hun vakgebied.

Het is belangrijk om te onthouden dat het kiezen van een carrière niet alleen afhankelijk is van het salaris. Kijk ook naar je persoonlijke interesses, waarden en vaardigheden. Kies voor een carrière die je voldoening en uitdaging biedt, evenals financiële beloningen.

Wat je met zo veel geld moet doen

Lukt het je om 100.000 euro per jaar te verdienen? Dat is toe te vraag wat je met zoveel geld gaat doen. Nou, ik heb wel een aantal goede ideeën.

Investeren in vastgoed of aandelen

Overweeg het investeren in vastgoed of aandelen. Hiermee creëer je een passief inkomen. Als je me een beetje kent dan weet je dat ik hier ervaring mee heb. Ik weet dus ook dat je hiermee een goede financiële toekomst opbouwt.

Geld sparen voor een vroegpensioen

Overweeg het opzetten van een pensioenplan. Spaar geld op een fiscaal efficiënte manier om jezelf later met een mooi​​ pensioen te belonen.

Genieten van luxe vakanties en ervaringen

Je hoeft het geld niet alleen te investeren of te sparen. Je mag er ook een luxe vakantie of een mooie ervaring mee betalen. Haal het beste uit het leven en geniet van de reizen die je maakt.

Meer verdienen: Start een eigen bedrijf en investeer in groei en winst

Werk je in loondienst en wil je meer verdienen? Als ondernemer kan ik een eigen bedrijf van harte aanbevelen. Maar ook een van de andere methoden die ik in mijn cursus Internet Inkomsten bespreek. Ik zou zeggen: investeer in deze betaalbare cursus om aan je financiële toekomst te werken.

Geef mij meer info

Minder verdienen

Ik kan mij bijna niet voorstellen maar het kan dat je minder wil verdienen. Bijvoorbeeld omdat je vindt dat je te veel met werk bezig bent. Zoek een functie met een betere werk-privébalans en/of waarbij je jezelf niet hoeft op te offeren.

Het nastreven van een hoger salaris is niet altijd de beste keuze voor iedereen. Misschien hecht je meer waarde aan je vrije tijd, je gezin of je hobby’s. Dan is het zoeken van een functie met een betere werk-privébalans helemaal geen slecht idee.

Meestal betekent dit dat je een deeltijdbaan zoekt. Of een baan waarbij je flexibele werktijden hebt. Andere opties zijn banen met minder stress, minder reistijd of minder verantwoordelijkheden. Zoek vooral naar een baan die beter bij jouw persoonlijke behoeften en prioriteiten past.

En dan mijn slotpleidooi. Het kiezen van een carrièrepad is een persoonlijke keuze. Het is volledig afhankelijk van je eigen interesses, vaardigheden en prioriteiten. Het is daarom belangrijk om te bepalen wat voor jou het belangrijkst is bij het zoeken naar een baan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.