Bijgewerkt: 27 maart 2023

Doen: bijverdienen met je eigen auto. Zo kost de auto je niets en rijd je gratis rond. Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met je eigen wagen. Van een actief tot een passief inkomen: het is allemaal mogelijk. Bekijk de beste tips.

Over bijverdienen met je eigen wagen

Wil je bijverdienen met je eigen auto dan zijn er wel een aantal dingen die je moet weten. Met bijverdienen wordt vaak een tweede inkomen naast je vaste inkomstenbron verstaan. Maar het kan ook dat je bijverdient naast een uitkering.

Hoe dan ook, wanneer je iets bijverdient moet je je mogelijk belasting (inkomstenbelasting) over betalen. Dit geldt voor alle bijbaantjes dus ook voor bijverdienen met eigen auto. Soms hoef je echter geen inkomstenbelasting te betalen, bekijk het artikel belastingvrij bijverdienen.

5 methoden om geld te verdienen met je eigen auto

Bijverdienen met een eigen auto is niet alleen leuk, het levert ook nog eens wat op. De bijverdiensten liggen ergens tussen de € 50 en € 500 per maand. Maar je kunt hier ook een volledig inkomen uithalen. Houd er in dit geval rekening mee dat je er ook veel tijd in moet steken. Snel over naar de vijf beste methoden om geld met je auto te verdienen.

1. Geld verdienen met reclame op de auto

De makkelijkste methode om bij te verdienen met je auto is door hier een rijdend reclamebord van te maken. Hierbij plaats je reclamestickers op de deuren of de achterkant van de auto. Soms op de motorkap. Hoe werkt deze methode?

Je meldt je aan bij een website over reclame rijden. Je kunt natuurlijk ook afspraken maken met een lokale ondernemer. Registratie bij een reclame rijden website is gratis. Vervolgens selecteer je een campagne. De partner plaatst een sticker op jouw auto, waarna je gewoon je dagelijkse routes rijdt. Met deze methode verdien je tussen de € 50 en € 300 per maand.

2. De auto verhuren

Gebruik je jouw auto niet veel en wil je toch bijverdienen met je eigen wagen? Verhuur je auto! Voor 1 uur, een dagdeel, een week of misschien wel een maand. Er zijn genoeg mensen op zoek naar een huurauto. Denk hierbij aan zakelijk vervoer, privéreisjes maar ook een auto als vakantievervoer.

Je auto verhuren doe je zelfstandig of je meldt je bij een speciaal platform aan. Wanneer je zelfstandig je auto verhuurt dan houd je hier het meeste aan over. Wel moet je duidelijke afspraken met de huurder maak je. Ook controleer je of deze in het bezit is van een geldig rijbewijs. Spreek ook nog even een borg af, wel zo praktisch. En vergeet de autoverzekering niet!

Met het verhuren van je auto verdien je tussen de € 15 en € 30 per dag. Dit hangt een beetje van  de leeftijd en het model van je auto af. Deze huurinkomsten zijn uiteraard exclusief brandstof: dit betaalt de huurder zelf.

3. Bied jezelf aan als privé chauffeur

Voor een feestje, galabal, bruiloft of andere privé ritjes: ook als privé chauffeur kun je goed verdienen. Deze manier van bijverdienen met je eigen auto doe je in het weekend of de avonturen. Maar wanneer je overdag tijd heb is dit ook een goede bron van inkomsten.

Als privé chauffeur rijdt je iemand met je eigen auto rond, je zorgt er dus voor dat je auto er pico bello uit ziet. Gaat het om een galabal of een bruiloft dan is er vooral veel vraag naar bijzondere auto’s. Denk hierbij aan een oldtimer of een sportwagen. In andere gevallen huren mensen een auto met chauffeur in voor zakelijke ritjes of bijvoorbeeld een ritje naar familie of het ziekenhuis.

4. Uber taxichauffeur worden

Deze methode is niet bijverdienen met je eigen auto maar een volwaardig inkomen eruit halen. Meld je aan bij het platform Uber en biedt je chauffeursdiensten (inclusief auto) aan. Wanneer je dit dagelijks doet heb je gewoon een fulltime baan. Maar een Uber taxichauffeur kan natuurlijk ook parttime werken. Alles met je eigen auto/ taxi.

Wil je als taxichauffeur aan de slag dan heb je wel een chauffeurskaart nodig. Dit kost ongeveer € 700. Een taxivergunning kost rond de € 1500. Daarnaast heb je nog een ondernemerskaart nodig die je boordcomputer activeert (ongeveer € 130). Ben je zelfstandig ondernemer dan moet je ook nog eens een inschrijving bij de Kamer van Koophandel regelen (€ 50).

5. Je auto delen

Met deze methode bespaar je de helft op je autokosten. Je schaft namelijk samen met iemand anders een auto aan en  jullie delen zowel de kosten als het gebruik hiervan. Maak van tevoren wel afspraken hierover. Bijvoorbeeld de auto de ene week bij jou en de andere week bij de ander. Of bepaalde dagen van de week.

Het voordeel van een auto delen is dat je nog maar de helft van de kosten betaalt. Dit zijn vaste kosten zoals verzekering, wegenbelasting en onderhoud. Iedere eigenaar betaalt zelf de benzinekosten. Die hoef je dus niet te delen. Nadeel is dat je de auto niet altijd dat je beschikking hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.