Bijgewerkt: 27 maart 2023

Met de populariteit van cryptocurrency komen er ook steeds meer crypto aanbieders bij. Litebit was een van de eerste Nederlandse crypto handelaar en bestaat sinds 2013. Bitcoinmeester is sinds 2017 actief. Ik heb de aan- en verkoopprijzen van Bitcoinmeester tegenover Litebit gezet. Zo weet je direct waar je het voordeligst uit bent.

Rekening houden met transactiekosten

Een handelsplatform bestaat niet zomaar. Het verdienmodel bestaat uit fee of transactiekosten. Litebit staat bekend om hogere transactiekosten/ fee, maar heeft wel een uitstekende Nederlandstalige service. Daarnaast heeft het een groot aanbod cryptocurrency. Hier handel je in ongeveer 50 verschillende cryptocurrency.

Bitcoinmeester heeft net als Litebit een groot aanbod cryptocurrency. Het huidige aanbod bestaat uit ruim 102 verschillende cryptomunten. Bitcoinmeester beschikt over een Nederlandstalige helpdesk en klantenservice. Op dit handelsplatform vind je een gehoste wallet, waarmee het niet langer nodig is om een aparte wallet te downloaden.

De prijsverschillen tussen Bitcoinmeester en Litebit

Het is vrij eenvoudig om alle aan- en verkoopkoersen van Bitcoinmeester en Litebit met elkaar te vergelijken. Hierbij zet je bijvoorbeeld de aankoopkoersen van een bepaalde cryptomunt op precies hetzelfde tijdstip tegenover elkaar. Hierbij is rekening gehouden met de fee of transactiekosten.

Bitcoinmeester is de goedkoopste, Litebit biedt een beter overzicht

Voor beginners is het lastig om te kiezen tussen Bitcoinmeester en Litebit. De ervaring leert dat Bitcoinmeester vaak iets goedkoper is.  Een en ander hangt af van het moment van aankoop. Bij de aankoop van 1 Litecoin was ik in mijn onderzoek €2 goedkoper uit bij Bitcoinmeester. De aankoop van 100 stuks Ripple leverde me een voordeel van bijna €1 op.

Natuurlijk is ook nog even naar de verkoopprijzen gekeken. Bij Litebit kreeg ik voor 1 Bitcoin ruim €100 (1,47%) meer dan bij Bitcoinmeester. De verkoop van 1 Litecoin leverde bij Litebit €1 meer op. Er is dus een redelijke balans tussen beide aanbieders.

De verkoopprijzen zijn bij Litebit veel overzichtelijker. Je klikt op de verkopen knop en ziet in één oogopslag alle verkoopkoersen. Bij Bitcoinmeester ontdek je alleen de verkoopprijs wanneer je op de desbetreffende cryptomunt klikt en vervolgens ‘verkopen’ selecteert. Dan moet je ook nog eens het aantal stuks invullen voordat de verkoopprijs verschijnt. Op dit gebied kan Bitcoinmeester nog het een en ander verbeteren.

De conclusie: Bitcoinmeester of Litebit

Niemand kan een sluitend advies over Bitcoinmeester of Litebit geven. Het is aan te raden om je bij beiden aan te melden. Mocht de een niet voldoende voorraad hebben, dan kun je tenminste altijd bij de ander terecht.

Het is sowieso verstandig om zowel bij Bitcoinmeester als Litebit een account te openen. Niet alle cryptomunten zijn op beide platformen verhandelbaar. Ook is het wel praktisch om de koersen goed met elkaar te vergelijken.

Open hier je gratis Litebit account

Open een gratis Bitcoinmeester account

Bedrijfsgegevens Litebit

Litebit is onderdeel van 2525 Ventures BV. Het bedrijf is gevestigd in Rotterdam en staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 63661438.

De klantenservice van Litebit is bereikbaar onder telefoonnummer 010-3074820. Telefonisch is het bedrijf niet altijd goed bereikbaar. Stel via Facebook je vraag of dien een ticket aanvraag in.

Bedrijfsgegevens Bitcoinmeester

Bitcoinmeester is onderdeel van Coinmeester BV. Het is gevestigd in Aalsmeer en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 68955820.

De helpdesk van Bitcoinmeester is van maandag tot en met vrijdag tussen 9 uur en 17 uur bereikbaar onder telefoonnummer 085-0076000.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.