Bijgewerkt: 27 maart 2023

Let op: oud artikel, deze munt is niet (meer) verhandelbaar.

Investeren in cryptocurrency of beleggen in aandelen. Kun je geen keuze maken? Binnenkort verkrijgbaar: Facebook Coin (FB Coin of Facebook Globalcoin). Het social media netwerk onderhandelt voor dit project met Visa en MasterCard. Hoe interessant is deze nieuwe cryptomunt?

De wereld van de cryptocurrency

Het zal je niet ontgaan zijn dat cryptocurrency steeds meer aandacht krijgt. Ben je niet bekend met cryptomunten? Lees het artikel wat zijn cryptomunten (crypto voor dummies).

Bitcoin is natuurlijk de meest bekende cryptomunt. Nederland heeft zijn lokale munt: de digitale Gulden. Ook de e-Gulden is aanwezig. Allemaal digitale betaalmiddelen. Wat voegt FB Coin hieraan toe? Ten eerste is FB Coin (sommigen noemen het Facebit) een stablecoin. Dit betekent dat deze gekoppeld is aan de waarde van reguliere valuta’s (dollar en euro). De prijs schommelt hierdoor niet zo hard als bij Bitcoin of andere cryptomunten.

Dit kun je met FB Coin

Facebook is met betaalnetwerken zoals Visa en MasterCard in gesprek. Ook zoekt Facebook contact met e-commerce bedrijven en ontwikkelaars van applicaties. Facebook is hard op zoek naar een durfkapitaal van 1 miljard dollar. Heb jij dit onder je matras liggen?

Bedoeling is dat je met Facebook Coin interne betalingen kunt verrichten. Bijvoorbeeld voor het plaatsen van een advertentie, binnen een game of om geld naar andere Facebookgebruikers over te maken. Overigens zal deze munt ook binnen Messenger en Whatsapp werken. Dit maakt de Tikkie App een beetje overbodig. Oeps.

Is investeren in Facebook Coin interessant?

FB Coin is niet de eerste cryptomunt die gekoppeld is aan echt geld. Tether is er ook zo eentje. Deze munt werd voor het eerst op 6 oktober 2014 uitgegeven. Tether is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. Deze stablecoin werd ontworpen om altijd een waarde van $1 te hebben. De praktijk heeft laten zien dat het ook anders kan. Tether kent namelijk een dieptepunt van 90 dollarcent. Dit nadat beleggers hun vertrouwen in deze cryptomunt verloren.

Hoe zal dit met Facebook Coin gaan? In mei 2019 is nog niet te zeggen hoe de koppeling eruit gaat zien. Verwacht wordt dat FB Coin een algemeen geaccepteerd betaalmiddel wordt.

Juist doordat het een stablecoin is, kan het als belegging minder interessant. De prijs van stablecoins blijven vrijwel gelijk. Toch kan hier verandering in komen. De waarde wordt namelijk door gebruikers bepaald. Aangezien Facebook een van de meest bekende en waardevolle social media netwerken is, kan ook Facebook Coin in waarde stijgen.

Tja, wat moet je hier als beginnend GeldKippetje mee? Mij lijkt het interessant om in ieder geval wat van deze muntjes aan te kopen. Kijken of het wat wordt. Zo niet, kun je er altijd nog binnen Facebook of aanverwante diensten mee afrekenen.

Gedeeltelijk gedecentraliseerd

Nog even over de werking van deze cryptocurrency. Een cryptomunt is decentraal. Dit betekent dat er geen sprake is van een autoriteit of een derde partij (overheid of financiële instelling). De cryptomunt XRP is een centrale munt. Deze wordt gereguleerd door het bedrijf Ripple. Facebook Coin is gedeeltelijk gedecentraliseerd. Uitgegeven en gereguleerd door Facebook, maar wel in samenwerking met verschillende uitwisselingen. Iedereen kan Facebook Coin aankopen, verkopen of hierin handelen.

Veilig privé betalingen verrichten

De nieuwe cryptomunt richt zich vooral op veilige privé betalingen. Deze betalingen lopen versleuteld (end-to-end encryption). Dit is een techniek die je bij Whatsapp tegenkomt, maar nu ook gebruikt wordt voor Facebook. Hierdoor kunnen overheden of criminelen de communicatie niet onderscheppen.

FB Coin maakt betalingen ook een stuk gemakkelijker. Bij het gebruik van een creditcard moet je continu je code invoeren. Met Facebook Coin verricht je snelle betalingen. De ontvanger kan de munt bewaren, verhandelen of omruilen tegen een valuta zoals dollars of euro’s.

Facebook Globalcoin kopen

Wil je Facebook coin kopen? De verwachting was dat Facebook deze cryptomunt in het laatste kwartaal van 2019 lanceerde. Update: dit is nooit gebeurd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.