Bijgewerkt: 27 maart 2023

Geld verdienen met gamen: te mooi om waar te zijn? Toch kan ook jouw droom uitkomen. Met het spelen van games valt namelijk heel wat te verdienen. Ontvang tips om rijker te worden met games.

Van je hobby je werk maken

Is gamen een echte hobby van jou? Maak hier je werk van en verdien een leuke zakcent tot een echt inkomen. Afhankelijk van wat je doet verdien je €100 tot meer dan €2000 per maand. Hieronder 8 methode (tips) om van gamen je inkomen te maken.

1. Professional gamer

Met alles valt geld te verdienen, zo ook met gamen. Dan moet je wel ontzettend goed zijn. Behoor jij tot de absolute topgamers? Doe dan mee aan gaming wedstrijden. Tijdens een gametoernooi loopt het prijzengeld op tot enkele miljoenen euro’s.

Het prijzengeld van het Fortnite toernooi bedraagt in totaal 30 miljoen dollar. Iedereen die in de finale zit, ontvangt gegarandeerd $50.000. De hoofdprijs bedraagt $3.000.000.

Ook het prijzengeld van League of Legends toernooien loopt op tot enkele miljoenen dollars. Ditzelfde geldt voor Rocket League. De Nederlandse Rocket League speler Jos van Meurs heeft hier al eens €60.000 mee gewonnen.

2. Promoten van games

Een andere manier om geld met games te verdienen is het promoten hiervan. Dit doe je in opdracht van de game ontwikkelaar. De verdiensten zijn erg wisselend en afhankelijk van wat je doet. Ben je verantwoordelijk voor het demonstreren en verkopen van nieuwe games en doe je dit in een winkel? Dan verdien je tussen de €6 en €12 bruto per uur. Dit bedrag is afhankelijk van je leeftijd.

Je kunt ook game promotor via je eigen social media kanaal, YouTube kanaal of website worden. In dit geval zijn de verdiensten afhankelijk van het aantal sales of kliks op jouw advertenties.

Eerder wist een YouTuber $22.000 te vangen voor promotie van een game. Heb je een YouTubekanaal met veel volgers, dan liggen hier je kansen.

Onmisbaar: de ringlamp met arm én microfoon, speciaal voor het promoten van games.

3. Games testen

Voordat een nieuw spel op de markt komt, moet deze eerst getest worden. Hier zijn gametesters voor nodig. Hier heb je vooral ervaring en een hoop geduld voor nodig. Je moet sommige levels tientallen keren spelen, voordat de game ontwikkelaar er een bug uit heeft gehaald. Het kan dus aardig gaan vervelen.

Wil je toch gametester worden? Hiermee verdien je tussen de €1600 en €2100 per maand. Het is helaas geen beroep die voor het oprapen ligt, het is dus goed zoeken naar een geschikte baan.

4. Game guide schrijven

Een game uitleg of handleiding wordt ook wel een game guide genoemd. Hier is veel vraag naar. Je legt niet alleen uit hoe het spel in elkaar zit, maar ook hoe gamers sneller door het spel heengaan. Waar liggen de verborgen schatten, hoe kunnen ze een level omhooggaan en hoe verslaan ze de tegenstander?

Schrijf je guide op een duidelijke manier. Maak hier een e-book van. Dit kan heel eenvoudig als pdf-bestand, maar je kunt het ook als ePub bestand uitbrengen.

Verkoop je e-book voor een bedrag tussen de €0,75 en €1,50. Dit is een reëel bedrag dat veel gamers willen betalen. De wereld van gaming is groot, dus het levert je aardig wat op. Verkoop 1000 boeken en je hebt ongeveer €1000 binnengehaald. Niet slecht toch?

5. Game coach

Ben je écht goed in een of meerdere games? Wordt dan gamecoach. Hierbij kijk je via internet mee naar de game tactiek van je leerling. Je legt uit hoe deze zijn spel kan verbeteren. Vooral jongeren of startende gamers zijn op zoek naar een game coach.

Bied jezelf aan als gamecoach via Marktplaats, Facebook, Twitter en andere kanalen. Kijk vooral op gaming forums, hier kom je de doelgroep zeker tegen. Als gamingcoach verdien je tussen de €10 en €20 per uur.

6. Game vlogger

Vloggen en gamen zijn ontzettend populair. Breng deze twee werelden samen en wordt game vlogger. Zoek maar eens op YouTube naar Kwebbelkop (Jordi van den Bussche) of Jelly. Ook Robbert van Eijndhoven plaatst heel wat gaming video’s. Je toont jouw game terwijl je deze speelt. Ondertussen geef je commentaar. Je volgers halen hier veel tips uit, maar vinden het vaak ook leuk om te zien hoe ver jij al bent.

Als game vlogger verdien je geld door middel van advertentie-inkomsten. Meld je via YouTube bij het partnerprogramma aan. Na het plaatsen van je eerste advertentie stroomt het geld (hopelijk) snel binnen.

7. Verkopen van games

Sommige nieuwe games zijn erg gewild en binnen no time uitverkocht. Houd de nieuwste ontwikkelingen binnen de gamewereld goed in de gaten. Komt er een nieuw spel uit? Zorg dat je wat van deze games inslaat. Met producten inkopen en doorverkopen kun je aardig wat geld verdienen. Hoe populairder een game, hoe hoger jouw vraagprijs. Vooral bij schaarste kun je vragen wat je wilt. Je zult al snel ontdekken of gamers dit er ook voor over hebben.

Promoot jouw games op gaming fora en social media. Met de verkoop van games kun je tussen de €100 en €1500 per maand verdienen. Het hangt er natuurlijk ook vanaf hoeveel spellen je verkoopt.

8. Game accounts verkopen

Open een nieuw game account, speel hier een tijdje mee en verkoop je account weer. Van de game ontwikkelaar mag dit niet, maar (bijna) iedereen doet het. Vooral naar een Fortnite account of Apex Legends account is veel vraag. Accounts met veel skills en een hoger level gaan weg voor een bedrag van €100 tot €500. Je wordt er niet rijk mee, maar het levert je een leuk zakcentje op. Kun je toch weer je favoriete of een nieuwe game mee kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.