Bijgewerkt: 13 december 2023

Is bloggen een lucratieve carrière?

Doe je ogen dicht en beeld je in dat je op een zonnig strand ligt. Cocktail of lekker pilsje in de hand. Je telefoon geeft een melding weer. Je kijkt en ziet dat er net € 6000 op je bankrekening is bijgeschreven. Tevreden leun je achterover, je ogen knipperend tegen het zonlicht.

Oh ja, is dat weer een van die verhalen die je belooft dat je veel geld kunt verdienen? Nee hoor want het is echt gebeurd! In 2003 begon ik met bloggen voor mijn eigen websites en inmiddels kan ik makkelijk een maand naar een tropisch eiland terwijl er gewoon geld binnenkomt.

Bloggen en online geld verdienen

wat is dat toch met bloggen en een passief inkomen? Ja kijk, dan moet ik je meer over affiliate marketing uit te leggen. Dit is iets dat eind jaren 90 is ontstaan. Amazon zocht naar manieren om hun online populaire tijd te vergroten. Dus bedachten ze dat ze anderen konden inzetten om hun webshop te promoten. Iedereen die dat deed en verkopen voor Amazon realiseerde, ontving hier commissie voor.

Ik was er als een van de eerste bij. Eerst schreef ik nog voor een platform. In 2003 durfde ik het aan om een eigen blog website te vinden. Affiliate marketing groeide steeds verder uit dus het was mogelijk om met tientallen adverteerders samen te werken.

Maar hoe verdien je dan geld aan je blogs? Dat leg ik hieronder uit.

Dit is affiliate marketing

Affiliate marketing biedt veel voordelen voor bedrijven. Ze laten anderen hun website, producten of diensten promoten. In ruil hiervoor betalen ze commissie aan publishers uit. Het mooie hieraan is dat bedrijven niks betalen waarmee al geen verkoop wordt gerealiseerd. Het is dus een erg goedkope vorm van online marketing.

Een publisher is iemand met een eigen website. Wanneer zo iemand producten of diensten van anderen promoot dan noem je dit een affiliate.

Het is niet zo dat je alleen via een website aan affiliate marketing kunt verdienen. Je kunt namelijk ook via sociale media of e-mail marketing aan promotie doen.

Hoeveel geld kun je verdienen met een blog?

De beste methode is bloggen voor je eigen website. Vervolgens plaats je Affiliate linkjes in je blogs. Dit zijn linkjes met een unieke ID. Aan de hand van die hij die aan de adverteerder bijhouden hoeveel bezoekers je naar zijn website doorstuurt en welke mensen iets kopen. Zo wordt de hoogte van de verdiensten bepaalt.

De vraag is hoeveel geld je kunt verdienen met een blog. De ene website zegt dat dit € 200 per maand oplevert. De ander belooft je € 25.000 per maand. Ik ben hier liever eerlijk over. Het verdient net zoveel als je inspanningen.

Nu ben ik zelf een beetje lui geworden. Ik vinden inkomen van rond de € 5000 mooi. Wanneer dit wat minder is dan ben ik ook tevreden. Maar dat komt omdat ik alles al heb, ik hoef geen huis meer te kopen of de hele wereld te zien.

Ik wil je laten zien wat je daadwerkelijk verdient, afhankelijk van je inspanningen. Zonder loze beloftes want eerlijkheid duurt nog altijd het langst.

De absolute starter

je bent een starter wanneer je nog geen eigen blogwebsite hebt. Je moet vanaf nul beginnen. Je bent niet zo goed bekend met affiliate marketing. Wanneer je aan deze kenmerken voldoet dan behoor je tot de starters.

Wat heb je nodig? Je gaat een keer per week bloggen. Het liefst vaker maar alle begin is moeilijk. Zo zien je inkomsten er gedurende het eerste jaar uit:

Maand 1: de bouw van een website. Neem hier de tijd voor want hij moet professioneel ogen. Het creëren van je allereerste content. Dit betekent dat je de homepage schrijft ende over ons pagina. Verder zorg je dat er een cookie en privacybeleid aanwezig is. Misschien je allereerste blog. De verdiensten in deze maand zijn € 0. Teleurstellend? Nee, dat is mijn eerlijk antwoord.

Maand 2: verder bouwen aan de website. Vaak merk je dat je niet helemaal tevreden bent. Je begint met het schrijven van nog 2-3 blogs. Verder voeg je kwalitatieve afbeeldingen toe. Verdiensten: nog steeds € 0.

Maand 3: aan het einde van deze maand moeten er toch zeker 15 blogs op je website staan. Hier heb je alle tijd voor want je bent niet meer met de bouw van je website bezig. Aan het einde van deze maand meld je je bij een affiliate netwerk aan. Verdiensten: € 0.

Maand 4: de eerste blogs worden langzaam in Google zichtbaar. Je plaatst Affiliate links in je blogs. Ondertussen creëer je nog een paar van die leuke artikelen. Verdiensten: tussen de € 5 en € 100.

Maand 5+6: je blijft doorgaan en de inkomsten groeien naar € 20 tot € 125 per maand.

Maand 7 t/m 10: wanneer je voldoende tijd aan je website besteedt dan verdien je in deze maanden tussen de € 50 en € 250 per maand.

Maand 11+ 12: je inkomsten kunnen nu boven de € 250 per maand uitkomen.

Zie hoe lang het duurt voordat je als beginner iets gaat verdienen? Logisch dat veel mensen het na drie maanden al opgeven.

De gevorderde blogger

Wanneer je minimaal een jaar lang een eigen blogwebsite hebt en er staan zeker 50 blogs of meer op, dan ben je gevorderd. Je verdient tussen de € 250 en € 500 per maand.

De ervaren blogger

Je blog website bestaat twee jaar en er staan minimaal 100 blogs op. Nu verdien je tussen de € 500 en € 2000 per maand. Dit is afhankelijk van de niche, hoe goed je met SEO omgaat en op welke manier je producten of diensten promoot.

De expert

Je blog bestaat drie jaar of langer. Je hebt minimaal 500 blogs gepubliceerd. De verdiensten liggen tussen de € 1500 en € 6000 per maand.

Het opperwezen

Dan heb je nog het Opperwezen. Dat is de blogger met een site die meer dan vijf jaar bestaat. Meestal heeft het Opperwezen meerdere websites, drie of meer. Er zijn toch zeker 3000 blogs gepubliceerd. Het is niet gek dat de verdiensten boven de € 4000 per maand uitkomen. Maar dit kan makkelijk oplopen naar € 20.000 per maand.

Denk niet dat dit vanzelf aan is komen waaien. Het Opperwezen schrijft zeker vijf blogs per dag. Dat zijn er ruim 1750 per jaar (af en toe een beetje vakantie hebben). En na vijf jaar hard werken is het mogelijk om een stapje terug te doen.

Een cursus online geld verdienen

Wist je dat er nog veel meer mogelijkheden zijn om mijn geld te verdienen? De meeste mensen met een flink inkomen hebben meerdere inkomstenbronnen. Bijvoorbeeld een passief inkomen dankzij Affiliate marketing, handelen in cryptocurrency en het aanbieden van online diensten. Met zijn nog meer dan 100 andere methoden.

In de cursus Internet Inkomen maak je kennis met de meest populaire methoden. Manieren waar je echt geld mee verdiend. En hoe je dit doet. Maar je ontdekt ook methoden die eigenlijk helemaal niet zo goed werken. Of waarvan de inkomsten veel te laag zijn.

Voor slechts € 99 volg je deze cursus inclusief een persoonlijke chatsessie met jouw docent. De cursus is opgezet vanuit eigen ervaringen en fouten die hierbij gemaakt werden. Ontdek hoe ik vroeger een eenvoudige caissière in een supermarkt was en nu een royaal inkomen heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.