Bijgewerkt: 27 maart 2023

We kennen de traditionele manieren van geld verdienen, zoals in loondienst, freelancen of een eigen bedrijf. Maar wat als je ziet dat er ongewone methoden zijn? In deze blog laat ik je een aantal verrassende en soms bizarre manieren zien waarop mensen geld verdienen. Van het verkopen van hun haar tot het deelnemen aan medische onderzoeken, je staat versteld van de creativiteit en vastberadenheid van sommigen. Misschien is het ook iets voor jou!

De professionele bed tester

Een professionele bed tester is iemand die betaald krijgt om bedden te testen. Je beoordeelt op comfort, ondersteuning, duurzaamheid en algemene kwaliteit. Dit werk is vooral populair bij fabrikanten en retailers van matrassen en bedden. Ze gebruiken de feedback van bedtesters om hun producten te verbeteren.

Om een bed tester te worden moet je over een aantal vaardigheden beschikken. Zoals een scherp oog voor detail, een goede kennis van de matrassen- en beddengoedindustrie, en objectief feedback kunnen geven.

Haar verkopen aan pruikenmakers

Het verkopen van je haar is een manier om snel geld te verdienen. Er zijn verschillende bedrijven en pruikenmakers die menselijk haar van verschillende lengtes kopen.

Wil je je haar verkopen dan moet je ervoor zorgen dat het gezond en sterk is. Het mag niet beschadigd zijn door chemische behandelingen of hitte-styling.

De professionele cuddler

Een cuddler is iemand die betaald krijgt om te knuffelen met mensen. Deze mensen hebben behoefte aan menselijke aanraking en emotionele steun. Dit beroep is een reactie op de toenemende eenzaamheid en afstandelijkheid in onze samenleving.

Als cuddler werk je meestal als zelfstandige. Je biedt je diensten aan via speciale websites of via mond-tot-mondreclame.

Oude schoenen online verkopen

Het verkopen van oude schoenen op eBay levert extra geld op. Er zijn veel mensen die graag gebruikte schoenen kopen. Bijvoorbeeld vanwege de unieke stijl, zeldzaamheid of gewoon omdat ze een koopje willen.

Je moet ervoor zorgen dat de schoenen schoon en in goede staat zijn. Maak ze schoon voordat je ze te koop aanbiedt.

Gebruikt ondergoed verkopen

Het verkopen van gebruikt ondergoed is een vreemde manier om geld te verdienen. Het idee is dat je je gedragen ondergoed online verkoopt. Dit doe je aan kopers die geïnteresseerd zijn in het kopen van gebruikte onderkleding.

Deze industrie is vooral populair in Japan, waar het bekend staat als “burusera” en waar sommige winkels gedragen ondergoed van schoolmeisjes verkopen.

Toerist in je eigen stad en rondleidingen geven

Toerist in je eigen stad kan vreemd klinken, maar het is een leuke manier om je passie voor je stad met anderen te delen. Je verdient geld met het geven van rondleidingen.

Zorg dat je veel kennis hebt over de geschiedenis, cultuur en bezienswaardigheden van je stad.

Meedoen aan wetenschappelijke onderzoeken

Wanneer je meedoet aan wetenschappelijke onderzoeken dan draag je bij aan wetenschap. Tegelijkertijd verdien je extra geld. De studies variëren van psychologische tests tot klinische proeven.

Achtertuin als kampeerplaats verhuren

Het verhuren van je achtertuin als kampeerplaats levert geld op. Het is populair bij mensen die in gebieden wonen waar campings schaars zijn.

Een orgaandonor

Een betaalde orgaandonor is iemand die bereid is om zijn of haar organen te doneren. Het is een nobele en levensreddende daad. In veel landen is de verkoop van organen niet toegestaan. Maar het gebeurt wel en het is zeker een rare manier om geld te verdienen.

Zelfgemaakte kunst op straat verkopen

Wil je zelfgemaakte kunst verkopen op straat? Dan moet je weten welke regels er gelden in jouw stad of gemeente. Veel steden vragen om een vergunning of toestemming voordat je op straat kunst mag verkopen.

Foto’s verkopen aan stockfoto-websites

Het verkopen van foto’s aan stockfoto-websites is een goede optie. Stockfoto-websites zijn platforms waar bedrijven en individuen afbeeldingen kopen. Ze gebruiken ze in hun eigen projecten zoals websites, advertenties, brochures en meer.

Professionele tester van smaaktesten

Als professionele smaaktester test je voedingsproducten om te bepalen hoe ze smaken, welke aroma’s ze hebben en hoe ze eruit zien. Je werkt voor een voedingsmiddelenbedrijf, een laboratorium of als freelance smaaktester.

Gebruikt frituurvet verkopen aan biobrandstofbedrijven

Nog een rare manier om geld te verdienen. De verkoop van gebruikt frituurvet aan biobrandstofbedrijven. Biobrandstoffen, zoals biodiesel, worden gemaakt van hernieuwbare bronnen zoals plantaardige oliën en vetten. Ze zijn het alternatief voor traditionele fossiele brandstoffen.

Professionele bierproever

Een professionele bierproever test bieren om te bepalen hoe ze smaken. Maar ook hoe ze eruit zien. Deze persoon werkt voor een brouwerij, een laboratorium, een bierfestival of als freelance bierproever.

Ongebruikte flyer-miles

Veel luchtvaartmaatschappijen bieden flyer-programma’s aan, waarbij reizigers mijlen verdienen. Bijvoorbeeld door vluchten te maken of door gebruik te maken van hun creditcard. Deze mijlen kun je inwisselen voor gratis vluchten, upgrades, hotelovernachtingen en meer. Sommige mensen verkopen deze tegoeden en verdienen hier geld mee.

Een mystery shopper

Als mystery shopper word je ingehuurd door bedrijven om de kwaliteit van hun producten en diensten te beoordelen. Je gaat undercover als een gewone klant en beoordeelt de klantenervaring.

Je krijgt opdrachten van bedrijven om een specifieke winkel, restaurant, hotel, of een andere locatie te bezoeken en de kwaliteit van de dienstverlening te evalueren.

Zweet verkopen aan de parfumindustrie

Het idee om zweet te verkopen aan de parfumindustrie is raar. Hoewel zweet op zichzelf een belangrijke rol speelt en verschillende chemicaliën bevat, zijn deze chemicaliën meestal niet geschikt voor gebruik in parfums.

Een andere manier om geld te verdienen met zweet is door het te doneren aan organisaties die het gebruikt voor onderzoek.

De professionele bergbeklimmer

De professionele bergbeklimmer beklimt bergen om verschillende redenen. Bijvoorbeeld als leider voor andere klimmers. Maar ook het verkennen van nieuwe gebieden of het testen van grenzen van uithoudingsvermogen en vaardigheden.

Je werkt als gids voor andere klimmers, als expeditieleider of als lid van een reddingsteam om mensen te helpen die in de bergen vastzitten.

Ongebruikte medicijnen verkopen

De verkoop van ongebruikte medicijnen is over het algemeen verboden. Toch doen mensen dit. Het is tenslotte zonde om iets weg te gooien wanneer je er geld aan over kan houden.  

Een professionele kattenoppas

Een kattenoppas zorgt voor katten wanneer hun eigenaren afwezig zijn. Bijvoorbeeld tijdens vakanties of zakenreizen. Als kattenoppas ben je verantwoordelijk voor het voeden van de katten en het verschonen van kattenbakken. Soms ook voor het geven van medicatie (indien nodig). Daarnaast speel je met de katten en geeft ze zorg en aandacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.