Bijgewerkt: 27 maart 2023

Hoe word ik in 1 jaar rijk?

Stel je voor dat je binnen een jaar schatrijk bent. Je kunt alles kopen wat je wil: van een prachtige villa tot een snelle sportauto. Of misschien wel dure juwelen, kasten vol merkkleding en luxe vakanties. Droom of werkelijkheid? Word rijk in 365 dagen. Geldkip is het startpunt.

Een combinatie van verschillende strategieën

Hoe word je rijk in 365 dagen? Dat doe je door verschillende strategieën te combineren. Want een enkele methode zorgt er niet voor dat je rijkdom opbouwt.

Vergroot je kansen om rijk te worden door het afbetalen van schulden, budgetteren, je inkomen verhogen en beleggen. Dan lukt het zeker om in een jaar tijd rijker te zijn dan waar je nu staat. Laten we aan de slag gaan!

Je doelen vastleggen

Het is eerst belangrijk om je doelen in kaart te brengen. Ja, zul je zeggen, “mijn doel is rijk worden”. Dat is duidelijk, maar wat betekent rijk voor jou? Er is vast een bepaald vermogen dat je wil bereiken. Het is heel belangrijk dat je een reëel doel vaststelt. Binnen een jaar 1 miljoen op je bankrekening hebben zou mooi zijn maar is bijna onmogelijk. Maar € 30.000 op je bankrekening kan zeker.

Verder moet je weten wat je maandelijkse budget is. Met het budget ga je namelijk investeren of schulden aflossen. Vaak denk je dat je helemaal geen budget hebt. Maar weetje, wanneer je een lening kan aflossen door € 200 per maand te betalen, dan kun je ook € 200 per maand opzij zetten.

Je schulden aflossen of omlaag brengen

De grootste kostenpost zit hem in de schulden. Je hypotheekschuld, een persoonlijke lening, studieschuld of misschien wel een doorlopend krediet. Je betaalt tot wel 8% rente over dit soort leningen.

Het nadeel van schulden is dat het je harde werken vertraagt. Je geeft feitelijk teveel geld uit en dat het hartstikke zonde. Het is dus belangrijk om je schulden omlaag te brengen.

Breng eerst alle schulden in kaart. Bekijk aan welke schulden de hoogste rente vasthangt. Vaak is dit een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Gevolgd door een hypotheekschuld en hierna een studieschuld. Heb je iets op afbetaling gekocht? Dan valt dat onder de persoonlijke lening of een doorlopend krediet (met een hogere rente).

Mos maandelijks extra af op de schulden met de hoogste rente. Of dat nu een extra maandelijkse aflossing van € 50 of € 300 is, alle kleine beetjes helpen. Maar hoeveel van je budget moet je aan het aflossen van schulden besteden? Stel dat je een maandelijks budget van € 500 beschikbaar hebt. Dan zou ik de helft hiervan aanwenden voor het vervroegd aflossen van schulden. De andere helft ga je investeren, later meer hierover.

Budgetteren of te wel flink besparen

Wist je dat je tot wel € 500 per maand op je uitgaven kunt besparen? Kijk kritisch naar verzekeringen, abonnementen, boodschappen, uitstapjes en andere zaken. Hieronder laat ik je wat dingen zien waarop je zeker een hoop kunt besparen.

Zorgverzekering: kijk of de premie ergens anders goedkoper is. Maakt jaarlijks een vergelijking.

Energie: vergelijk energieleveranciers met elkaar. Breng je energieverbruik omlaag. Douche minder lang, zet de thermostaat een graadje lager en hang de was op in plaats van in de droger te doen.

Verzekeringen: veel mensen zijn dubbel verzekerd. Bijvoorbeeld twee woonverzekeringen. Of ze hebben een verzekering voor inzittenden voor de auto, terwijl schade ook door een andere verzekering gedekt wordt. Gooi dubbele verzekeringen de deur uit. Het kost je alleen maar premie maar je krijgt nooit dubbel uitgekeerd. Kijk ook welke verzekeringen onnodig zijn zoals een doorlopende reisverzekering of de verzekering op je oude laptop.

Abonnementen: denk hierbij aan abonnementen op de sportschool (ga lekker buiten hardlopen of sporten), tijdschriften, websites, de bibliotheek en andere zaken.

Boodschappen: koop geen dure merken maar bespaar door voor huismerken te gaan. Bezoek goedkopere supermarkten en kijk vooral naar aanbiedingen.

Uitstapjes: vaker thuis koken in plaats van uiteten. Een wandeling in het park maken in plaats van een dierentuin bezoeken. Er zijn veel dingen om flink te besparen.

Vervoer: laat de auto wat vaker staan. Verhuur je auto af en toe of maak er een deelauto van. Hierbij deel je de kosten met een andere gebruiker.

Verhoog je inkomen

Misschien kom je in aanmerking voor een salarisverhoging. Je kunt er ook naar vragen, bijvoorbeeld omdat je vindt dat je echt meerwaarde binnen het bedrijf biedt. Een andere manier om je inkomen te verhogen is een bijbaan zoeken. Zorg dat de algemene heffingskorting van toepassing is op de job waar je het hoogste salaris ontvangt. Hierdoor profiteer je maximaal van dit belastingvoordeel.

Je kunt je inkomen ook verhogen middels een passief inkomen. Bijvoorbeeld geld verdienen met Spotify, Instagram, YouTube, bloggen, dropshipping of andere zaken. Op mijn website vind je meer dan 600 verschillende ideeën.

Reserveer een klein deel voor noodgevallen

Rijk worden in 365 dagen doe je ook door een klein deel van je inkomen voor noodgevallen opzij te zetten. Reserveer ongeveer 5% van je inkomen hiervoor. Stort dit maandelijks op een spaarrekening en kom hier niet aan. Wanneer je in financiële nood zit kun je dit aanwenden. Het bespaart je het afsluiten van een veel te dure lening.

Begin zo snel mogelijk met beleggen

Iets dat je zeker moet doen is beleggen. Investeren in aandelen, beleggingsfondsen, crypto, NFT’s of ETF’s. Het gemiddeld rendement in dit soort zaken ligt tussen de 7% en 9% per jaar. Stel dat je maandelijks € 500 belegt. Dan heb je in een jaar tijd € 6000 geïnvesteerd. Maar door de rente kom je uit op € 6797.

Maar stel nu dat je samen met je partner maandelijks € 1500 opzij kunt zetten. Dat is zeker mogelijk wanneer je je inkomen verhoogt en op andere zaken bespaart. Na een jaar is je belegging € 20.391 waard. En na drie jaar maar liefst € 62.827. Zie je hoe je in 365 dagen best rijk kunt worden en hoe langer je het volhoudt, hoe ga je rijkdom?

Durf risico’s te nemen

Goed, in bovenstaand voorbeeld ben ik er vanuit gegaan dat je weinig financieel risico neemt. Durf je het aan om over je eigen grenzen te gaan? Koop dan risicovolle crypto aan. Dat is crypto die je middels de Geldkip beleggingsstrategie uitkiest. De winst kan uitkomen op wel 50% per jaar (is mijn eigen ervaring).

Oké er zit ook een financieel risico aan vast, daarom is dit geen advies maar een idee. Maar stel nu dat je het aandurft. En dat het je lukt om met € 1500 per maand een winst van 50% per jaar te behalen. Dan heb je na 365 dagen maar liefst € 25.000 op je bankrekening staan. Na drie jaar is dit opgelopen tot € 113.000. Dat komt omdat je van rente op rente profiteert.

Natuurlijk ziet het er allemaal heel rooskleurig uit. Niet echter rekening mee houden dat je winst niet elk jaar 50% kan zijn. Soms sta je op verlies en andere keren sta je plots op 200% winst. Ik heb het allemaal al meegemaakt.

Kan je rijk worden in 365 dagen?

Weetje, in 365 dagen kun je je vermogen laten groeien. Maar het is niet zo dat je er zo rijk van wordt dat je alles kunt kopen wat je wil. Tenzij dus een hele flinke investering doet en flink wat geluk hebt.

Ik ken iemand die in 2021 voor € 200 een onbeduidend cryptomuntje (Shiba Inu coin) aankocht. Een half jaar later stond deze munt 150.000% hoger. Hij verkocht alles en hield er 3 ton aan over. Bizar toch, 300.000 euro in een halfjaar tijd verdienen! Maar dat laat zien dat het zeker mogelijk is. Je moet het alleen durven want je steekt geld in iets waar anderen nog geen vertrouwen in hebben. Lees nog maar eens de Geldkip beleggingsstrategie door.

Ik zet nog even alle opties op en rij en wat het jaarlijks ongeveer oplevert.

  • Schulden aflossen: wanneer je € 200 per maand extra aflost op een hypotheek of een lening dan breng je hier de maandelijkse lasten mee omlaag. Maar het mooiste is dat je op de eindstreep minder terugbetaalt. De totale kostenbesparing kan oplopen tot meer dan € 50.000.
  • Besparen op verzekeringen, abonnementen, boodschappen en uitstapjes: tot wel € 500 per maand.
  • Je inkomen verhogen: tot wel € 2000 per maand extra.
  • Beleggen: jaarlijks tot wel € 30.000 aan vermogen opbouwen.

Al met al kan je vermogen aan het eind van die 365 dagen met wel € 50.000 zijn gegroeid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.