Bijgewerkt: 27 maart 2023

Gewoon zonder opleiding veel geld verdienen. Kan dit eigenlijk wel? Ja hoor, je hoeft echt niet hooggeschoold te zijn om een aardig inkomen te hebben. Zonder opleiding zijn er genoeg mogelijkheden om veel geld te verdienen. Je moet alleen wel weten hoe je dit doet. Vandaag kom je hier achter.

Opleiding versus werkervaring

Vroeger was een opleiding belangrijk en doorslaggevend. Tegenwoordig kijken werkgevers voornamelijk naar werkervaring en skills. Zo is van grote bedrijven als Google en Facebook bekend dat ze software programmeurs aannemen die geen opleiding hebben gevolgd maar wel veel ervaring in hun zak hebben.

Zonder opleiding veel geld verdienen is dus mogelijk. Zowel in loondienst maar ook als zelfstandige. Wil je niet in loondienst werken maar ook niet als ondernemer aan de slag gaan dan is er nog een tussenoplossing: inkomsten uit overige werkzaamheden. Hierbij ga je zelfstandig te werk en geef je inkomsten bij de belastingdienst op als inkomsten uit overige werk.

Zonder opleiding veel geld verdienen: de beste tips

Ik laat je zien hoe ‘zonder opleiding veel geld verdienen’ werkt. Waar je aan moet denken, wat je kunt doen en hoeveel je ermee verdient. Bekijk de beste tips.

[do_widget id=text-17]

Tip 1: de best betaalde banen

Wil je zonder opleiding veel geld verdienen? Zoek dan naar de best betaalde banen. Dit zijn onder andere de jobs als commercieel adviseur, evenementenplanner, HR manager of als medewerker op een boorplatform. Je zou het niet denken maar ook als glazenwasser verdien je ontzettend gegroeid. En het mooie is: voor dit soort beroepen heb je geen opleiding nodig. Wel een hoop doorzettingsvermogen en creativiteit.  Dit werk kan tot meer dan € 3000 per maand opleveren.

Tip 2: durven investeren

De rijkste mensen op aarde hebben geïnvesteerd. Denk maar eens aan Bill Gates die investeerde in de ontwikkeling van Microsoft. Of Warren Buffet die durfde te investeren in aandelen. Investeren betekent geld of tijd inleggen. Wil je zonder opleiding veel geld verdienen dan moet je een van beiden (of misschien wel alle twee) opofferen. Want niemand wordt slapend rijk.

Tip 3: een passief inkomen

Nu we het toch over slapend rijk worden hebben, het is gedeeltelijk mogelijk. Dit noemen ze ook wel een passief inkomen. Jij ligt te slapen terwijl het geld binnenstroomt. Maar een passief inkomen komt er niet zomaar: je moet je eerst veel tijd in investeren. Een passief inkomen levert je gemiddeld tussen de € 100 en meer dan € 5000 per maand op maand

De belangrijkste bronnen van een passief inkomen zijn geld verdienen middels affiliate marketing, beleggen maar ook via vastgoed of verhuur van je voertuig, je meubilair of misschien wel je oma. Dat laatste is natuurlijk een grapje. Oma mag gewoon van haar oude dag genieten! Overigens mag je wel je paard verhuren, bijvoorbeeld voor een paard rijles. In Spanje hebben hondenbezitters tijdens de coronacrisis zelfs hun hond verhuurd!

Tip 4: een product ontwikkelen en op de markt brengen

Je loopt vast wel eens ergens tegenaan waarvan je denkt: hadden ze dan maar een apparaat of product voor. Misschien ben jij wel de nieuwste bedenker van dit product. Heb je een goed idee, controleer dan eerst of er niet al patent op jouw idee rust. Is dit niet het geval dan is het belangrijk om dit patent zo snel mogelijk zelf vast te leggen.

Doe je dit niet? Dan staat jou hetzelfde te wachten als de bedenker van de fidget spinner. Je weet wel, dat razend populaire speelgoed uit 2017 waar op dat moment geen patent op rustte. Waardoor iedereen het kon produceren en verkopen. Hoeveel je verdient met de ontwikkeling van een product is voornamelijk afhankelijk van het succes hiervan.

Tip 5: laat je niet gek maken

Je komt heel wat websites tegen die jou gouden bergen beloven. Je hoeft alleen maar dit of dat te doen, geld in te leggen en achterover te leunen. Wees realistisch: niemand kan jou garanderen dat je veel geld verdient. Wees dan ook voorzichtig met MLM en piramideachtige constructies, zoals Omega. De kans is groot dat je veel investeert, in het begin een klein beetje verdient en dat het grote geld uitblijft.

Ondertussen moet je wel andere mensen aanbrengen en verleiden, iets dat veel tijd kost maar nauwelijks iets oplevert. Laat je dus niet gek maken door allerlei beloften.

Tip 6: betaal nooit om te mogen werken

Zonder opleiding veel geld verdienen is leuk maar het moet niets kosten. Vooral met betrekking tot thuiswerk wordt er veel aangeboden en beloofd. Soms moet je een bedrag betalen om je in te schrijven of om meer informatie te ontvangen. Niet doen! Jij hoeft niet te betalen om te mogen werken. Dit zou de omgekeerde wereld zijn.

Tip 7: meeliften op het succes van een ander

Je ziet een idee, dienst of product van een ander voorbijkomen. Toevallig is dit een groot succes. Waarom zou je hier niet op meeliften? Zo werd SEO oftewel zoekmachine opeens hartstikke populair. Tegelijkertijd kwamen er veel nieuwe SEO bedrijfjes van de grond. Waarvan de meeste ook nog eens succesvol. Gebruik dus gerust het idee van iemand anders maar let wel op dat je diens merkrechten of andere rechten niet schendt.

Dit waren wat tips om zonder opleiding toch veel te verdienen. Natuurlijk moet het idee van jou zelf komen. Ik ben er echter van overtuigd dat je dankzij bovenstaande tips zelf aan de slag kunt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.