Bijgewerkt: 27 maart 2023

Het klinkt misschien ouderwets: chatten. Toch kun je online geld verdienen met chatten. En nog veel ook. Het mooie aan het werk is dat je zelf je tijd indeelt. Bovendien werk je van huis uit. Ideaal voor moeders of wanneer je liever niet voor een werkgever aan de slag gaat.

Wat is chatten?

Wanneer je het over chatten hebt dan gaat het over een gesprek voeren via het internet. Maar dan wel een ‘live’ gesprek waarbij de ander direct kan reageren. Tijdens het chatten is vaak zichtbaar dat de ander iets typt. In sommige gevallen kunnen de gesprekspartners ook met elkaar praten of elkaar zien.

Online geld verdienen met chatten werkt vaak op een wat andere manier. Gesprekspartners zien elkaar niet aan het is ook niet altijd zichtbaar dat de ander een bericht aan het typen is.

Hoe werkt online geld verdienen met chatten?

Online geld verdienen met chatten is bijna net zo oud als het internet zelf. Bij deze methode van geld verdienen moet je denken aan het voeren van ‘volwassen’ gesprekken. De gesprekspartner zal vaak een man zijn, deze zijn vaak op zoek naar wat extra aandacht. De gesprekken hebben in veel gevallen een erotisch tintje. Hoewel jij een bericht op je computer verstuurt komt het bericht bij de ontvanger als sms aan.

Het kan ook dat het bericht in een bepaalde app aankomt. Hoe dan ook, de ontvanger betaalt per ontvangen bericht. Dit is dus ook het verdienmodel van chatten.

Het is belangrijk dat je hiertegen kan, zowel met betrekking tot het verdienmodel als de erotisch getinte berichten. Wanneer je van tevoren weet dat dit niks voor jou is en kun je hier beter niet aan beginnen.

Geld verdienen als chat operator

Ga je op geld verdienen met chatten dan word je een chat operator genoemd. Je beantwoordt binnenkomende gesprekken/berichten. Vaak gaat het om random berichten. Je krijgt dus geen vaste klanten toegewezen maar beantwoordt willekeurig binnenkomende berichten. Deze berichten krijg je door het systeem toegewezen. Het kan wel dat je een en dezelfde klant vaker voorbij ziet komen.

Geld verdienen als chat operator heeft een groot voordeel: je werkt van thuis uit. Dit is goed te combineren met een gezin, de zorg voor kinderen of familieleden maar ook wanneer je wegens ziekte niet de deur uit kan of ergens anders kan werken.

Tip: je hebt een goede computer nodig!

Kijk hier voor de beste pc’s

Bekijk de beste laptops

Hoeveel kun je verdienen met chatten?

Verdient online chatten goed? Een veelgestelde vraag. Online geld verdienen met chatten is zo populair omdat je je eigen tijd indeelt. Maar ook omdat je geld verdient zonder dat je de deur uit hoeft.

In veel gevallen liggen de verdiensten tussen de 5 cent en 10 cent per verstuurd bericht. Dit is het basistarief. Wanneer je meer dan 250 of 400 berichten per week verstuurt dan gaan de verdiensten omhoog. Dit kan oplopen tot wel 15 cent per bericht.

In het weekend of de avonturen/nachtelijke uren gaat het tarief ook omhoog. Vaak krijg je dan 1 tot 2 cent per bericht meer.

Maandinkomsten als chat operator

Nu zien deze verdiensten er natuurlijk hartstikke aantrekkelijk uit. Want je gaat er vanuit dat je misschien wel 2000 berichten per week verstuurt. In dit geval kom je in aanmerking voor een verhoogd tarief en verdien je bijvoorbeeld 4000 X € 0,15 per bericht. Dit komt in één week uit op een totaalbedrag van € 600 oftewel € 2400 per maand.

Jawel, er zijn veel mensen die niet eens zoveel verdienen! Maar is dit ook realistisch? Vaak niet. Er zijn meer maar weinig chat operators die 4000 berichten per week weten te versturen.

Ten eerste heeft dit met de werksnelheid te maken. Bijna niemand kan zo snel typen. Ten tweede speelt drukte een rol. Op rustige momenten krijg je nauwelijks berichten binnen en kun je dus ook nergens op reageren. Dit is vooral overdag zo: veel mensen zijn dan aan het werk en hebben geen behoefte om te chatten of sms berichten te ontvangen.

Geld verdienen met chatten? Belasting betalen!

Over alles wat je verdient wordt geen inkomstenbelasting ingehouden. Tenminste, zo zal het in veel gevallen gaan. Dit betekent dat je zelf nog aangifte inkomstenbelasting moet doen. Wat je verdient is dus bruto en niet netto. Dit is belangrijk om rekening mee te houden. Op de eindstreep hou je dus minder over. Tenzij je niet boven de grens van belastingvrij verdienen uitkomt. Want dan betaal je namelijk geen inkomstenbelasting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.