Bijgewerkt: 27 maart 2023

Droom je van rijk worden zonder werken? Je bent niet de enige: iedereen wil dat. Realiseer je rijkdom zonder dat jij je hier moe voor maakt? Geld verdienen zonder te werken is namelijk mogelijk. Je moet wel weten hoe je dit doet het nog belangrijker: hoe je dit gedurende langere tijd volhoudt. Lees maar snel verder.

De snel rijk formule

Bestaat er zoiets als een snel rijk formule? Ja en nee. Sommige mensen lukt het om snel rijk te worden, maar dit is vaak een kwestie van geluk of flink investeren. In alle andere gevallen is het een kwestie van goed nadenken, slimmer dan de rest zijn of hard werken.

Kun je dan wel rijk worden zonder werken? Ja hoor, die mogelijkheid is er zeker. Houd er rekening mee dat je soms vooraf wel wat werk moet verrichten. Pak je het goed aan, dan bouw je naar een passief inkomen toe.

Wat is een passief inkomen?

Hoe werkt dat, een passief inkomen? Dit is een inkomstenbron waarvoor je op dat moment niet tot nauwelijks werkt. Nee, ik heb het hier niet over een bijstandsuitkering of een WW uitkering maar over een echt inkomen.

Er is een verschil tussen een actief inkomen en een passief inkomen. Met een passief inkomen verruil je arbeidsuren voor geld (salaris). Een passief inkomen ontstaat doordat je eerst werk verricht, waarna de inkomsten binnenlopen. Op dat moment hoef je niet of nauwelijks te werken.

5x rijk worden zonder werken

Goed, je wil rijk worden zonder te werken. Hier zijn een aantal doordachte methoden voor. Bekijk hieronder welke methode bij jou past. Speciaal voor jou 5x geld verdienen zonder hiervoor te werken. Oh ja, ik beloof niet dat je er stinkend rijk mee wordt maar je haalt er in ieder geval wel een leuk inkomen mee binnen.

Sparen en beleggen

Ja ik weet het, sparen levert in 2020 niets meer op. Je mag al blij zijn wanneer de spaarrente boven de 0% zit. Toch is gedeeltelijk sparen nooit verkeerd: hiermee heb je een financieel appeltje voor de dorst. Beleggen is een stuk lucratiever maar brengt ook meer risico met zich mee. Toch weten sommige beleggers hier rijk mee te worden, zonder dat ze hoeven te werken. Een goed voorbeeld is Warren Buffet, die met aandelen stinkend rijk werd.

Een aantal belangrijke quotes van Warren Buffet waar je zeker mee aan de slag moet gaan:

  • investeer nooit in een bedrijf dat je niet begrijpt
  • het is beter om een geweldig bedrijf tegen een eerlijke prijs te kopen, dan een eerlijk bedrijf tegen een geweldige prijs
  • wees niet ongeduldig wanneer het om je geld gaat

Deze quote is voor mij persoonlijk heel belangrijk: “koop wanneer anderen bang zijn en verkoop wanneer anderen hebzuchtig zijn”. Gebruik dit bij het beleggen in aandelen of cryptomunten. Geld nodig voor je eerste investering of voor iets anders?

Leen tot € 1500 zonder BKR of bewijs van inkomen

Verhuur alles wat los en vastzit

Verhuur een kamer in huis, je auto, gereedschap, de aanhangwagen en zelfs je oma! Met verhuren kun je namelijk heel wat verdienen, zonder dat dit je al te veel werk kost. Meld je aan bij diensten als Airbnb of zoek naar een mogelijkheid om je auto of spullen te verhuren. Dingen waar veel vraag naar is zijn kamers, garageboxen, vakantiewoningen, aanhangwagens, auto’s en in mindere mate gereedschap, interieur, sjieke kleding en andere zaken. Waarschijnlijk is er helemaal geen vraag naar de verhuur van je oma maar wél naar haar rollator. Levert oma toch nog wat erop.

Een passief inkomen via internet

Steeds meer mensen doen het: geld verdienen via internet. Het is namelijk een leuke manier om rijk te worden zonder werken. Naja, je moet er natuurlijk wel iets voor doen. Begin een website of blog en plaats hier regelmatig leuke artikelen op. Verkoop advertentieruimte of meld je aan bij een affilite netwerk . Ben je niet zo goed inschrijven? Denk dan eens aan het plaatsen van video’s, desnoods via YouTube. Laatstgenoemde heeft namelijk een leuk partnerprogramma, waardoor je met je video’s geld verdient.

Andere manieren om een passief inkomen via het internet te vergaren is het verkopen van een e-Book, instructies video’s maken of een webshop op basis van dropshipping starten.

Verkoop spullen die je niet nodig hebt

Iedereen heeft wel een zolder, garage of kelder vol rommel. Heb je deze spullen echt nodig of wil je er vanaf? Vaak leveren spullen best nog wat op. Vind je tweedehands spulletjes verkopen leuk, dan kun je natuurlijk ook een voorraad inslaan. Op marktplaats of Facebook marketplace vind je vaak complete interieurs die je gratis mag ophalen. Een beetje opknappen en het is klaar voor de verkoop.

Bedelen en rijk worden zonder werken

Kun je rijk worden door te bedelen? Ja, sommigen lukt dit echt. Een blinde vrouw uit Saoedi Arabië heeft jarenlang gebedeld. Hiermee wist ze een vermogen van € 700.000 op te bouwen. Ook in Europa kunnen bedelaars er wat van: ze bedelen gemiddeld € 40 per uur. Doe je dit 20 uur per week, dan levert je dit toch een dikke € 3400 per maand op.

Helaas is bedelen in Nederland verboden. Bovendien sta je urenlang in regen en wind, met wat pech zelfs in de vrieskou. Bovendien is het voor velen gênant om te bedelen. Word je gepakt, dan moet je ook nog eens een boete betalen. Ondanks deze nadelen blijven sommigen hardnekkig bedelen: het is best een doordachte methode van rijk worden zonder werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.