Bijgewerkt: 27 maart 2023

De vraag van iedere ondernemende starter: wat verkoopt goed? Niet alleen in een webshop maar ook wat goed op Marktplaats of Ebay verkoopt. Er zijn altijd gewilde producten. Het is de kunst om deze gewilde of meest verkochte producten op tijd te ontdekken. Zo blijf je de concurrent voor.

Een eigen webshop of starten als Marktplaatsverkoper

Er zijn twee manieren om geld te verdienen middels de verkoop van producten:

  • met een eigen webshop
  • starten als marktplaatsverkoper (of eBay, Facebook etc)

In het eerste geval heb je een webshop (website) met alle beschikbare producten. Klanten betalen via iDEAL, PayPal, overschrijving of een van de andere betaalmethoden. Een webshop kan eventueel gebaseerd zijn op dropshipping, een methode waarbij je zelf geen voorraad aanlegt.

Helemaal populair is de Marktplaats/ eBay/ Facebook verkoper. Je biedt een of meerdere producten via deze platformen aan. Je hebt dus geen eigen webshop.

Wat verkoopt goed in 2020?

Als startende ondernemer of startende marktplaatsverkoper is het vaak lastig om te bepalen wat je moet verkopen. Wat verkoopt goed in 2020? Bekijk de meest gewilde artikelen van dit jaar, maar ook een voorspelling voor 2021.

AliExpress spulletjes

Wij Nederlanders zijn dol op gadgets en hebbedingetjes tegen een lage prijs. Vooral op Facebook zie je heel veel advertenties van AliExpress spulletjes voorbijkomen. Dit soort verkopers werkt op basis van dropshipping of koopt alles zelf bij AliExpress in. Je kunt hier flink winst mee maken. Je koopt bijvoorbeeld een product voor € 2 in en verkoopt dit voor € 12 door. Kassa!

Babyspeelgoed en kinderkleding

Geen gat in de markt maar het verkoopt wel ontzettend goed. Er is altijd vraag naar babyspeelgoed en kinderkleding. Dit komt omdat kinderen snel groeien, waardoor ouders weer op zoek gaan naar nieuw speelgoed en kleding. Zowel tweedehands als gloednieuwe producten uit deze categorie verkopen goed. Wil jij je op tweedehands producten richten ga dan vooral voor bekende merken, daar is echt een markt voor.

Elektronica – smartphones, laptops en fotoapparatuur

Wat verkoopt goed op bol en Marktplaats? Dit is elektronica. Denk hierbij aan smartphones (vooral iPhone, Samsung en Huawei), laptops en fototoestellen/lenzen. Wist je dat mensen gemiddeld drie jaar met een smartphone of laptop doen? Dit betekent dat je heel wat kunt verkopen. Bovendien zit er ook nog een aardige winstmarge op elektronica.

Persoonlijke verzorging

Ook op het gebied van persoonlijke verzorging is er veel vraag naar bepaalde producten. Dit zijn in ieder geval scheerapparaten, zelfbruiners en baardtrimmers. Je zou denken dat make-up ook goed verkoopt maar dit valt wel mee. Bovendien is de concurrentie hierin zeer groot.

Tuinieren en klussen

Het is altijd tijd voor een klus in of om het huis. Wat verkoopt goed in 2020 wanneer het op tuinieren en klussen aankomt? Populaire producten zijn de hogedrukreiniger, de drukspuit, muurverf en potgrond voor de moestuin. Vooral in het voorjaar zie je bij deze producten een enorme toename in aantal verkopen.

Thuissporten en gezondheid

Wil jij je richten op thuissporten, fitness en gezondheid, dan verkopen de volgende producten zeer goed. Dit zijn de personenweegschaal, het fitnessmatje en de hometrainer. Afhankelijk van het seizoen zie je hier producten als de voetbal en inline skaten bijkomen.

Schoolspullen

Wat verkoopt goed (2020) voor schoolgaande kinderen? Geloof het of niet maar kneedgum is ontzettend populair. Andere artikelen die goed verkopen zijn de A5 lijntjesschriften, rugzakken en A4 schriften. Ook de geodriehoek en de etiketten/labels zijn onmisbaar. Houd er wel rekening mee dat er alleen aan het begin van een nieuw schooljaar veel vraag is naar schoolspullen. Gedurende het schooljaar neemt deze vraag steeds verder af.

Steigerhoutmeubels

Het is al enkele jaren populair maar er is nog steeds vraag naar: steigerhoutmeubels. Steigerhout is namelijk van een goede kwaliteit en ook nog eens goedkoop. Wie een beetje handig is maakt zelf houten meubels, dit verkoopt beter dan kant-en-klare (fabrieks)meubels. Mensen willen namelijk iets unieks in huis of in de tuin.

Brommers, scooters en scootmobielen

Met deze vervoersmiddelen spreek je vooral jongeren en ouderen aan. Brommers en scooters zijn namelijk ontzettend populair bij jongeren in de leeftijdsgroep van 16-25 jaar. Hierna stapt deze groep vaak op een auto over. Vanaf de leeftijd van 65 jaar zie je een toename in de aanschaf van scootmobielen.

Wat verkoopt goed op de rommelmarkt?

Misschien wil je spullen op de rommelmarkt/ koningsdag verkopen. Wat verkoopt goed op de rommelmarkt? Dit is speelgoed, kleding en antieke en retro woninginrichting. Ook kinderboeken doen het goed, boeken voor volwassenen blijven vaker wat langer liggen. Zorg vooral voor een aantrekkelijke aanbieding. Denk hierbij aan drie stuks (kinder)kleding of speelgoed voor € 5 of € 10. Ga ook voor de meest opvallende plek om jouw kraampje of deken uit te stallen. Hier moet je soms erg vroeg voor opstaan.

Wat verkoopt goed in 2021?

Ook in 2021 zijn AliExpress spulletjes, steigerhouten meubels, zelfgemaakte meubels en retro producten enorm populair. Dit geldt ook voor babyspeelgoed en kinderspeelgoed. Te verwachten valt dat we in 2021 vooral voor goedkopere smartphones van een goede kwaliteit gaan. Opkomende merken hierin zijn Huawei, Xiaomi maar ook Oppo en Vivo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.