Bijgewerkt: 27 maart 2023

Kopen en verkopen is de ideale manier om snel en veel geld te verdienen. De vraag is alleen: waar ga je in handelen. Omdat ik wil dat jij een echte GeldKip wordt geef ik je tips met betrekking tot kopen en verkopen. Natuurlijk laat ik je ook zien wat je maandelijks mee kunt verdienen.

Zo werkt kopen en verkopen

Heb jij wel eens bezig gehouden met kopen en verkopen voor winst? Dit betekent dat je een product, vastgoed of misschien wel een dienst zo laag mogelijk koopt en deze zo hoog mogelijk verkoopt. Uiteraard werkt deze methode van kopen en verkopen ook heel goed met aandelen of cryptomunten.

Sommige mensen verdienen dankzij de methode kopen en verkopen duizenden euro’s per maand. Maar dan moet je wel weten waar de meeste winst op zit.

Beste dingen om te kopen en verkopen

Wil je starten met kopen en verkopen? Richt je dan allereerst op producten waar veel vraag naar is. Dit zijn meubels, speelgoed, merkkleding en elektronica. Ook gadgets doen het ontzettend goed. Het voordeel van dit soort producten is dat er altijd een markt voor is. Zelfs wanneer het wat langer duurt voordat je het product kwijtraakt.

Let op: als verkoper ben je wel verantwoordelijk voor garantie of, wanneer je particulier bent, voor een juiste afhandeling. Ook moet je duidelijk zijn over de kwaliteit van de producten die je verkoopt.

Kopen en verkopen van AliExpress producten

Vooral Facebook stroomt helemaal vol met advertenties van AliExpress producten. Online ondernemers nemen de foto’s van AliExpress over en maken hier een advertentie van. Vervolgens nog een mooie beschrijving erbij en naar je eigen website of webshop linken.

Je hoeft de producten niet zelf in te kopen (voorraad aanleggen). Veel van dit soort ondernemers doet namelijk aan dropshipping. Hierbij plaats je een bestelling op AliExpress zodra een klant iets bij jou bestelt. Dit scheelt jou een hoop kosten en je hoeft niets zelf te verzenden. Maak de klant wel duidelijk dat de levertijd wat langer kan zijn.

Het voordeel van AliExpress producten kopen en verkopen (of dropshipping) is dat je hele leuke producten tegenkomt die ze in Nederland niet verkopen. En je maakt er een flinke winst op. Deze winst kan oplopen tot meer dan 50% van de oorspronkelijke aankoopprijs.

Handelen in vastgoed

Ook met vastgoed kopen en verkopen kun je goed verdienen. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor. Van garagebox tot vakantiewoning of luxe villa, het is maar net hoe groot je budget is. Maar je kunt natuurlijk ook in het klein handelen in vastgoed. Dit verloopt dan via speciale vastgoedaandelen. Het rendement op vastgoed ligt ergens tussen de 4% en 8%. Maar let op: behaalde resultaten uit het verleden geven natuurlijk geen garantie op de toekomst.

Ook erg lucratief: de woning van particulieren kopen. Hierbij mag de verkoper in zijn woning blijven wonen en betaalt jou huur. Je ontvangt dus huurinkomsten aan profiteert van de waardevermeerdering van de woning.

Bouwgrond of weidegrond kopen en verkopen

Met het groeiend aantal inwoners in Nederland is er een tekort aan bouwgrond. Heb je een flinke beurs dan kun je bouwgrond kopen en deze weer verkopen. Hier maak je zeker een aardige winst over. Met een meer beperkt budget is het aankopen en verkopen van weidegrond of landbouwgrond ook interessant. Vooral paardenliefhebbers zijn continu op zoek naar een stukje weidegrond. Hier is zeker veel vraag naar. Ook op grond ligt het rendement ergens tussen de 4% en 8%, soms nog wel meer.

Investeren in aandelen en cryptocurrency

Heb je veel vrije tijd of kennis van bepaalde software, dan is aandelen of cryptomunten kopen en verkopen iets voor jou. Maar alleen wanneer je over stalen zenuwen beschikt. Want koersen kunnen snel stijgen of dalen. Het ene moment heb je veel winst en het andere moment gaat het in verlies op. Je moet dus op tijd kunnen kopen en verkopen, dat is de kunst van beleggen. Het rendement wisselt van 1% tot meer dan 100%. Maar je kunt ook verlies lijden.

Houd je concurrenten in de gaten

Het idee van kopen en verkopen is al zo oud als de weg naar Rome. Veel andere verkopers doen dit ook. Het is belangrijk om je concurrenten goed in de gaten te houden. Welke producten verkopen ze, hoe pakken ze dit aan en hoe zetten ze zichzelf of hun product in de markt?

Richt jij je op de verkoop van producten of heb je een webshop dan is het ook belangrijk dat je online goed zichtbaar bent. Maak je zelf bekend op social media en zorg dat je hoog in de zoekresultaten van zoekmachines scoort. Eventueel huur je hier een SEO tekstschrijver voor in, zo blijf je de concurrenten voor.

Bepaal vooraf je winstmarge

Wanneer je vooraf je winstmarge bepaalt dan maakt dit het kopen en verkopen een stuk makkelijker. Maar bereken wel eerst de totale kostprijs. Dit betreft niet alleen de inkoopprijs maar ook verzendkosten en kosten die je maakt voor de administratie en het bijhouden van de website. Vervolgens tel je hier een percentage bij je op. Een winstmarge van 20% is gemiddeld. Van hieruit bekijk je of er meer inzet of dat je misschien tijdelijk een lagere winstmarge moet hanteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geldkip is niet verantwoordelijk voor beslissingen die je op basis van de inhoud van deze website maakt. En ik ben niet verantwoordelijk voor je natte pak wanneer je in de regen loopt.

Volg mij

Geldkip.nl is een initiatief van Bianca. Het is opgezet
om iedereen wegwijs te maken in de wereld van online geld verdienen. De affiliate linkjes binnen blogs leiden naar websites van adverteerders. Hier verdient Geldkip geld mee. Dat kost lezers niks.